Đavolji dah je najopasniji sladoled na svetu - morate biti punoletni i potpisati saglasnost da biste ga probali

Đavolji dah je najopasniji sladoled na svetu – morate biti punoletni i potpisati saglasnost da biste ga probali

Sladoled nazvan "Respiro del diavolo" ili "Dah đavola" napravljen je od paprika "Karolina riper", a jačina je procenjena na 1.569.300 skovila, što znači da je 500 puta ljući od tabasko sosa. Zapravo, toliko je ljut da morate da imate više od 18 godina da biste ga probali, ali i da potpišete ugovor koji ugostitelja oslobađa odgovornosti u slučaju zdravstvenih komplikacija koje mogu da nastanu.

Foto: Fejsbuk/Aldwych Cafe And Ice Cream Parlor

Škotski kafić Aldvič i njihov popularni salon sladoleda odlučili su svojim mušterijama da ponude ono što smatraju najopasnijim sladoledom na svetu. S obzirom na to da konzumacija ovog sladoleda može da prouzrokuje povredu, bolest ili gubitak života, njeni konzumenti moraju da budu punoletni, i da pre probanja potpišu ugovor kojim oslobađaju ugostitelja od odgovornosti za moguće posledice.

Koliko je ovaj sladoled ljut govori i činjenica da zaposleni pri rukovanju njime moraju da nose rukavice.

Foto: Fejsbuk/VT

Kako bi uopšte došli u poziciju da probate navedeni sladoled, morate da imate minimalno 18 godina. Čak i ako prođete test za odrasle, moraćete da potpišete dokument o odricanju odgovornosti ako nešto pođe po zlu nakon što probate sporni sladoled. Potpisom ovog dokumenta pristajete na rizik od telesnih povreda, bolesti, ali i moguće smrti.

Vlasnik recepture sladoleda "Đavolji dah" tvrdi da je baršunasti crveni sladoled čak 500 puta pikantniji od najljućeg Tabasko sosa. Pripremljena paprika koji se koristi u sladoledu dolazi u neverovatnih 1.569.300 jedinica ljutine po Skovileovoj lestvici jačine paprike.

Foto: Fejsbuk/Aldwych Cafe And Ice Cream Parlor

Priprema i sve vezano za taj sladoled toliko je vruće da osoblje mora da nosi rukavice pri rukovanju sladoledom. Iako nije poznato šta se sve nalazi u receptu navedenog sladoleda, vlasnici salona kažu da originalna receptura potiče iz davne 1936. godine.

Pikantna hrana podiže nivo testosterona

Ako ste jedan od onih koji ne razumeju zašto bi neko morao podneti tako začinjeno jelo, niste sami. Nedavno objavljena studija sugerše da muškarci koji jedu pikantnu hranu mogu imati više nivoe testosterona, dok druga studija sugeriše da muškarci konzumiraju takvu hranu zbog izazivanja pažnje, ali i uzbuđenja.

Bez obzira na to da li tražite uzbuđenje ili želite nekoga da impresionirate, jedenjem ovog sladoleda zasigurno ćete doći do željenog rezultata. Osim toga, pikantni sladoled vrlo je jeftin. Vlasnici salona sladoleda kazali su da isti neće da košta više od "običnih" sladoleda.

Zatvoreno za komentare.