Doktor oslikava zavoje od mališana nakon operacija

Doktor oslikava zavoje od mališana nakon operacija

Ovaj doktor pronađe način da ožiljak od operacije ne bude jedina stvar po kojoj će dete pamtiti bolnicu. Iznenadi ih crtežom njihovog najdražeg lika iz crtaća ili nečim drugim što vole. Ovaj doktor oslikava zavoje od mališana da ne bi bili u strahu nakon operacije.

Foto: YouTube/printscreen

Dr. Robert Peri iz dečje bolnice u Ohaju na predivan način olakšava svojim malim pacijentima vreme oporavka, nakon silnih operacija kroz koje moraju da prođu.

Dok deca još spavaju zbog anestezije, doktor im olovkom po zavojima crta likove iz crtaća kako bi bili u manjem strahu kada se probude, piše Metro.co.uk.

- On pronađe način da ožiljak od operacije ne bude jedina stvar po kojoj će dete pamtiti bolnicu. Iznenadi ih crtežom njihovog najdražeg lika iz crtaća ili nečim drugim što vole - rekle su njegove kolege iz bolnice.

Foto: YouTube/printscreen

Jednoj devojčici je nacrtao ružu, a njena mama je bila oduševljena.

- Bili smo jako iznenađeni gestom hirurga. Pokazao je koliko mu je stalo i to nam je stvarno podiglo duh - izjavila je majka 'male' pacijentkinje.

Dr. Peri u dečjoj bolnici radi od 2011., a dosad je izveo više od 10.000 operacija.

Za svaki crtež mu je potrebno oko pet minuta, posebno ga izrađuje za svakog pacijenta, a najviše voli da crta Diznijeve likove i logo sportskih ekipa.