Dva momka napravila "sendvič od Zemlje"!

Dva momka napravila „sendvič od Zemlje“!

Student sa Univerziteta u Oklendu napravio je "sendvič od Zemlje" sa strancem u Španiji nakon duge potrage za nekim ko će mu pomoći u tome.

Foto: Shutterstock

Etijen Nod (19) stavio je krišku belog hleba na tlo na plaži Baklends u Oklendu, a isto to uradio je dobrovoljac kojeg je pronašao na Redditu na jugu Španije. Njih dvojica - potpuni stranci - imali su 12.724 km Zemlje između sebe stvarajući "zemljaski sendvič".

"Neverovatno je da smo uspeli da sarađujemo i napravimo tako nešto na potpuno suprotnim stranama sveta", rekao je Nod za RNZ.

Uz pomoć zemljopisne dužine i širine Google Maps-a, par se pozicionirao na suprotne strane sveta, a njihov podvig postao je hit na internetu.

We made an earth sandwich! (bread on exact opposite points of the globe, facing the same way at the same time and the same kind of bread) from r/newzealand

Nod je izjavio kako mu je to bio plan već neko vreme, ali nije uspevao pronaći nekoga na suprotnoj strani sveta ko bi mu pomogao. "Bilo je to dosta teško organizovati s obzirom na 12 sati razlike", rekao je Nod. "Morali smo da dogovorimo i mnogo drugih stvari, poput vrste hleba, tačnog vremena i tačne lokacije."

Nod je prvo pokušao da pronađe dobrovoljca na jugu Španije uz pomoć prijatelja i prijateljskih kontakata, ali nije uspevao pa se oglasio sa svojom idejom na Redditu. Taj student informatike morao je da hoda nekoliko stotina metara da postavi svoju krišku hleba, dok je njegov kolega iz Španije morao da putuje 11 kilometara.

"Ovo je jedna od 'najgikovskijih' stvari koje sam ikad video. Jako simpatično", samo je jedna od reakcija na Redditu.