Džakovi za iskaljivanje besa na ulicama Njujorka!

Džakovi za iskaljivanje besa na ulicama Njujorka!

Mnogi ljudi ne mogu da se nose sa svojim frustracijama i potrebno je da momentalno izbace svoju agresiju kako bi mogli da nastave da normalno funkcionišu.

Foto: Vimeo/printscreen

To nije teško uraditi kada smo sami kući i nema nikog da nas osuđuje jer smo u trenutku besa glasno opsovali ili lupili šakom o sto. Kako, međutim, iskaliti svoj bes na javnom mestu, a da to ne uznemiri slučajne prolaznike?

Američki dizajnerski studio neobičnog i dugačkog imena "donttakethisthewrongway" je pronašao rešenje ovog problema. Naime, oni su usred Menhetna na nekoliko lokacija postavili bokserske džakove i pozvali Njujorčane da ih dobro izudaraju ako se nađu pored njih i iz nekog razloga osećaju frustraciju.

Stanovnici ove metropole su sa entuzijazmom prihvatili novi rekvizit na svojim ulicama, a mnogi od njih ne propuštaju da ga udare čak i ako nisu iznervirani. To posebno važi za decu koja ionako nemaju kočnicu kada je u pitanju ponašanje na javnim mestima.

Moramo priznati da nam se jako dopada ova ideja i voleli bismo da nešto slično vidimo i na ulicama našeg grada. Kada bolje razmislimo, možda nije loše nabaviti manji bokserski džak i za kuću. Bar ćemo biti sigurni da nam neće stradati tastatura kada izgubimo živce jer je na redu još jedan dugački "update" Windows-a u najgorem mogućem trenutku.

dtttww public punching bag at NYCxDESIGN from designboom on Vimeo.