Džek ima 15 godina i dve fakultetske diplome - iako je pao treći razred osnovne škole!

Džek ima 15 godina i dve fakultetske diplome – iako je pao treći razred osnovne škole!

Džek Riko postao je najmlađa osoba koja je ikad diplomirala na Univerzitetu Nevada u Las Vegasu.

Foto: YouTube/printscreen

Riko je dobio diplomu preddiplomskih studija, koju je pridodao diplomama koje već ima sa Univerziteta Fulerton, koju je završio sa 13 godina i na kojem je takođe najmlađa osoba s diplomom ikad.

Naglasio je da su ga ostali studenti i profesori na fakultetu jako dobro prihvatili i da ga nisu tretirali kao dete. Džek je sad završio studije istorije, a još nije siguran za koje polje će se odlučiti na diplomskim studijama.

Zanimljivo je da je Džek pao treći razred osnovne škole. Na školskim testovima inteligencije ostvarivao je natprosečne rezultate, ali neki predmeti mu jednostavno nisu išli. Njegovi roditelji su nakon toga odlučili da ga školuju kod kuće.

“Nijedno dete nije isto, jer neka deca bolje napreduju u školskom okruženju, druga bolje napreduju dok se školuju kod kuće… Ja mislim da bi to trebao biti detetov izbor”, rekao je Riko za KTNV, a prenosi Index.

Njegova majka Ru Andrade kaže da je od malih nogu pokazivao znakove visoke inteligencije. Za svoj četvrti rođendan želeo je da vidi Belu kuću. Roditelji su mu rekli da može ako nauči napamet sve američke predsednike. Riko je to i učinio, a usput i naučio imena svih potpredsednika – onako, za svaki slučaj.

Osim što je već završio dva fakulteta, Riko je, ističe, poprilično sličan svakom drugom tinejdžeru.

“Pravi je šmokljan kad se radi o videoigrama”, našalila se njegova mama i dodala da Džek ima i sestricu s autizmom o kojoj se uvek brine i da je “najbolja stvar kod njega, njegovo srce”.

Zatvoreno za komentare.