Put do raja - pogled vredan svakog mukotrpnog koraka

Put do raja – pogled vredan svakog mukotrpnog koraka

El Penjon de Gatape, to jest Stena Gatape ili samo Stena kako lokalno stanovništvo zove ovaj turistički biser Kolumbije, nekada davno bio je sveto mesto.

Foto: Shutterstock

Pogled od kojeg zastaje dah i čudo prirode udruženo sa čovekovim naporima da se sa njima izbori možda najbolje opisuju nagradu koja usledi nakon savladavanja najnezgodnijih stepenica na svetu, prenosi Original magazin.

Monolitna stena na izuzetno strmoj strani ima 650 stepenika koji vode do njenog vrha. Pogled je spektakularan, ali se „plaća“ ne baš laganim usponom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🇰​🇴​🇨​ю🇰​ 🇵​🇴​🇲​🇦​🇭​ (@roman.kosiuk) on

Ova džinovska stena usred ravnih krajeva izlgleda kao da je „zašivena“, a u stvari su to cik-cak stepenice koje vode do samog vrha. Ako ih savladate pružiće vam se neverovatan pogled na jezera i ostrvca Gatape.

Kamen je danas okružen prirodom, a nekada je to bilo nepregledno zelenilo. Onda je područje potopljeno, pa je sada svuda unaokolo vodena poljana.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ♥ ʟɪʟʏ (@missyyu) on

Stepenice su izgrađene pedesetih godina prošlog veka, nakon što je grupa prijatelja izmerila ovu stenu, neko je došao na ideju da izgradi stepenice do njenog vrha.

Penjon de Gatape se nalazi na dva sata vožnje od Medeljina, drugog po veličini grada u Kolumbiji, i danas je jedna od najatraktivnijih turističkih atrakcija.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Travel Inspiration (@my_travelinspos) on

Kolumbijci, a i turisti je obožavaju iako je, zbog nagiba, zaista teško popeti se do vrha.