Fotografije ovog pilota prikazuju svu lepotu naše planete!

Fotografije ovog pilota prikazuju svu lepotu naše planete!

Kristian Van Heijst je 34-godišnji holandski pilot koji je u vezduhu proveo više od 8.000 sati. Osim što je profesionalni pilot, on je i strastveni bloger i fotograf koji na svom Instagramu redovno objavljuje neverovatne fotografije snimljene iz pilotske kabine.

 

Објава коју дели Christiaan van Heijst (@jpcvanheijst) дана

Na Instagramu ga prati preko 68.000 ljudi, a bilo da se radi o polarnom svetlu, izlascima sunca ili zvezdanom nebu, njegove fotke zaista oduzimaju dah.

 

Објава коју дели Christiaan van Heijst (@jpcvanheijst) дана

- Moje fotografije zajedno pokazuju kako to izgleda leteti nebom i videti stvari koje su nedostupne ljudima. Postoje pogledi u kojima su ljudi mogli da uživaju samo poslednjih stotinjak godina od kada postoje moderni avioni. Pre toga videle su ih samo ptice - rekao je Van Heijst.

Kristianove fotografije nastale su na visini od 12.000 metara.

- Na toj visini te obuzme snažan i smirujuć osećaj samoće dok sediš u kokpitu, a ispred tebe se prostiru hiljade kilometara horizonta. Želim da sačuvam te jedinstvene slike i podelim ih s drugima - rekao je on.

Ispričao je da ga letenje oduševljava od četvrte godine, a pilotsku dozvolu je dobio već u 18. godini.

 

Објава коју дели Christiaan van Heijst (@jpcvanheijst) дана

Profesionalni je pilot 14 godina, a za celo to vreme se ne razdvaja od fotoaparata, neumorno beležeći nebeske pojave.

- Polarno svetlo još uvek smatram jednim od najmagičnijih i najinspirativnijih fenomena, bez obzira koliko ga često vidim. Nadzemaljski je osećaj videti ga iz te perspektive i uvek me podseti koliko smo mali i nebitni u poređenju s vremenom - zaključio je Kristian.

Izvor: Noizz.rs

Zatvoreno za komentare.