Fotografije jedinstvene kuće iz Japana postale viralne - vidite li zbog čega?

Fotografije jedinstvene kuće iz Japana postale viralne – vidite li zbog čega?

Fotografije kuće iz Japana postale su viralne na društvenim mrežama i mnoge ostavile u neverici.

Foto: Twitter

Viralne fotografije izvorno je objavio japanski korisnik Tvitera Juko Mori, ali su od tada podeljene preko 20.000 puta samo na toj društvenoj mreži. Pokazuju kako izgleda jednokatna kuća smeštena na vrlo uskom betonskom stubištu.

Takav prizor privukao bi pažnju bilo gde u svetu, no čuđenje mnogih još je veće s obzirom na to da se kuća nalazi u Japanu gde se često događaju snažni potresi.

Nakon što su fotografije postale viralne, mnogi su tvrdili da je reč o fotošopu. No korisnici Tvitera vrlo su brzo iskopali fotografije sa "Google Eartha" na kojima kuća izgleda još čudnije.

Kuća se nalazi u gradu Takašima i čini se da je bila useljena barem u jednom trenutku. Što se tiče razloga zbog kojih je tako sagrađena, oni su ostali misterija.

No nepoznavanje svih činjenica nikada nije sprečilo ljude u špekulacijama i ova priča nije izuzetak. Neki su tvrdili da je bizarni dizajn vlasniku pomogao da uštedi na porezu na imovinu, što se čini malo verovatnim, dok su drugi sumnjali da je to jedino rešenje da se iz stvarno male parcele izvuku dva parkirna mesta.

Koji god bio slučaj, svi se slažu kako je reč o jednoj od najčudnije dizajniranoj kući koju su ikad videli.