Genijalna ideja - Samohrana majka sama sagradila kuću gledajući Jutjub

Genijalna ideja – Samohrana majka sama sagradila kuću gledajući Jutjub

Amerikanka Mišel Boil je morala mesečno da iznajmljuje kuću u Oregonu za 1.173 eura i izdržava porodicu. Zbog visoke kirije a male plate, Mišel nije imala nikakve šanse da uštedi.

Foto: YouTube/printscreen

Sve što je zaradila, radeći u kafiću, davala je na troškove i hranu. Jedva je krpila kraj sa krajem, sve do momenta kada su se njena deca osamostalila. Tada je odlučila da uzme stvari u svoje ruke i sama za sebe sagradi kućicu.

Počela je da proučava tutorijale u kojima su ljudi pričali kako su izgradili male kuće. Uspela je da sa vrlo malo novca sagradi kuću u koju se preselila iz velike kuće koju je iznajmljivala.

Mišel je mesečno trošila 1.173 eura na iznajmljivanje kuće koja je imala tri spavaće sobe, kuhinju, kupatilo, hodnik i garažu. Sada živi u kućici od 18,5 kvadrata. Za iznajmljivanje malog komada zemlje na kojem stoji kućica, Mišel plaća samo 58 eura, a u ovaj iznos je uračunat i priključak za struju, vodu i internet.

“Ne samo da sam sama sagradila kuću, ja sam je i projektovala,” kaže Mišel.

Sav nameštaj u kućici je iz 40-ih ili 50-ih godina prošlog veka. Ova hrabra žena je dve godine skupljala nameštaj imajući u vidu da će jednom imati svoju kuću.

Mišel kaže da je srećnija u ovoj kućici, nego u onoj velikoj koju je iznajmljivala dok su deca živela sa njom.

Danas Mišel gradi i projektuje kuće i za druge ljude koji žele da smanje troškove života.

Zatvoreno za komentare.