9 gradova sveta koji su prestonice provoda

9 gradova sveta koji su prestonice provoda

Degustiranje najkvalitetnijih pića, slušanje najbolje muzike najrazličitijih žanrova i ludovanje do zore u masi veselih i prijatnih ljudi... Ako želite da doživite ovakav provod i ne pitate šta košta, u tome vam može pomoći Si-En-Enova lista destinacija koji su prestonice provoda.

Foto: Shutterstock

Na listi su se našle svetske prestonice dobrog provoda izabrane prema različitim kriterijumima kao što su raznovrsnost zabave i jedinstvenost.

Ostavite na trenutak kulturu i znamenitosti po strani i pogledajte u kojim gradovima zabava nikada ne staje.

Bangkok

Foto: Shutterstock

Mnogi putnici odlaze u tajlandsku prestonicu, a ne znaju da ona nudi mnogo više od dobre hrane. Bangkok je razvio svoju razigranu stranu i postao kosmopolitski grad. Danas je prepun popularnih rok barova, diskoteka i pabova.

Barselona

Foto: Shutterstock

Prvo pravilo Barselone je da se ne zadržavate u Las Ramblasu. Drugi delovi grada mnogo su interesantniji noću i naravno, pred svitanje. Klubovi i ne počinju sa radom pre jednog časa posle ponoći. Mediteranska klima znači samo jedno - žurke na otvorenom tokom skoro cele godine.

Bejrut

Foto: Shutterstock

Nije bitno koje doba dana je u pitanju, velike su šanse da se u tom trenutku dešava žurka negde u glavnom gradu Libana. Obala Bejruta puna je klubova i barova sa panoramskim pogledom.

Berlin

Foto: Shutterstock

Noćni život u Berlinu je toliko razvijen, da neki klubovi čak imaju i krevete za one koji ne žele da ga napuštaju zbog odmora. Bilo da želite da plešete do jutra usred radne nedelje ili planirate veliki izlazak za vikend, u svakom trenutku ćete imati barem 10 klubova na raspolaganju.

Las Vegas

Foto: Shutterstock

Ni jedna lista najboljih gradova za noćni provod nije kompletna bez Las Vegasa. “Grad greha” ima ponešto za svakoga. Gotovo je nemoguće da će vam biti dosadno u gradu u kome možeta z anoć da prokockate celu ušteđevinu i da vas u tri ujutru venča dvojnik Elvisa Prislija.

Majami

Foto: Shutterstock

Grad na Floridi ima sve preduslove za dovar provod - prelepe plaže i sunčano vreme cele godine. Ovaj grad, takođe, noćni život shvata veoma ozbiljno, pa u njemu možete naći klubove za svačiji ukus.

Rio de Žaneiro

Foto: Shutterstock

Ovde zaista znaju kao se slavi i provodi, i to ne samo na karnevalu koji kao da traje čitave godine! Rio je prašuma, samba, plaže iz snova, i mnogo više od toga. Preplanuli turisti noću se sastaju u pomodnom klubovima.

Njujork

Foto: Shutterstock

Grad koji nikad ne spava i ima noćni život koji je prosto nepregledan. Ogromni klubovi sa di-džejevima poznatim u celom svetu, elegantni loundž-barovi, ili pak mesta gde se uživo izvodi džez - u Njujorku se može naći baš sve, u svako doba dana i noći.

Tel Aviv

Foto: Shutterstock

Zahvaljujući stanovnicima koji vole provod, izraelska metropola sve više postaje jedan od gradova na Sredozemnom moru koji nude najbolju zabavu. To je grad u kome se spajaju brojne nacije, pa se atmosvera multikulturalnosti oseti i u noćnom životu.