Gej pingvini ukrali jaje drugom paru pingvina ?

Gej pingvini ukrali jaje drugom paru pingvina ?

Sličnih slučajeva među pingvinima bilo je i pre, ali ponekad ukradu jaje koje nije oplođeno pa ni ne dobiju potomka. Za ovaj holandski gej par pingvina se još čeka hoće li stići prinova.

Foto: Shutterstock

Par muških pingvina iz holandskog zoološkog vrta toliko želi potomstvo da se nisu libili ni da ukradu. Jednostavno su se snašli i ukrali jaje drugom paru. 

Čuvari u Diren Parku Amersfort, zoološkom vrtu u Amersfortu, otkrili su kako dva mužjaka afričkih pingvina greju ukradeno jaje, a gnezdo su napravili blizu gnezda pingvinskog para kojem su jaje i ukrali. 

Ali budući da je par pingvina kojima su ukrali jaje već dobio potomka, čuvari strahuju da jaje nije oplođeno i da im se želja za roditeljstvom za sad neće ispuniti. 

Foto: Shutterstock

Ovo inače nije prvi put da istospolni parovi pingvina u zoološkom pokušavaju da stvore potomstvo, a s vremena na vreme se u zoološkim vrtovima širom sveta muške pingvine ulovi u sličnom tipu krađe.

Pre nekoliko su godina tako 's prstima u medu' uhvaćeni Roj i Silo, mužjaci pingvina iz Central Parka u Njujorku koji su pre odluke o roditeljstvu već šest godina bili zajedno.

U sličnom tipu krađe uhvaćeni su i Skip i Ping u berlinskom Zoo-u, te Sfen i Medžik iz "Sydney Aquarium Sea Life" u Australiji.

Sva tri istopolna para usvojila su jaja, ali samo dva od njih su dobila potomke - Roj i Silo su svog pilića dobili još 2004. godine, a Sfen i Medžik u očinstvu uživaju od prošle godine.

Skip i Ping nisu dobili bebu - njihovo jaje se raspuklo, ali u njemu nije bilo ništa.

Pingvini nisu jedine ptice u homoseksualnim vezama - više od 130 vrsta ptica poznato je po homoseksualnom ponašanju, što može uključivati ​​složene rituale udvaranja, genitalni kontakt, pa čak i zajednički ulazak u gnezdo koje traje i godinama, piše Live Science.

Ostavi komentar