Hotel slomljenih srca - terapija koja ima za cilj da pomogne ljudima

Hotel slomljenih srca – terapija koja ima za cilj da pomogne ljudima

Hotel slomljenih srca (Heartbreak Hotel) otvoren krajem 2021. godine osmišljen je kao mesto koje mogu da posete žene neposredno posle teškog raskida.

Foto: Unsplash

Tokom trodnevnog boravka, gošće učestvuju u brojnim programima, poput meditacije i joge u prelepom okruženju.

Hotel takođe nudi seanse grupne terapije, koje vode psihološkinja Alis Hedon i motivacioni govornik Rut Fild. Cilj vlasnica hotela je da pomogne ženama da brzo prebrode raskid i vrate se zdravom životu.

Dobićete nekoliko saveta kako da izbegnete toksične veze i u budućnosti, a seanse učesnice treba da nauče kako da uoče narcise, prenosi Euronews.

Svaki boravak je navodno ekvivalent šestomesečne terapije, sa ciljem da se ubrza vaš oporavak od slomljenog srca i traume.

“Ako ste izašli iz veze u kojoj su vas prevarili, i ne znate kome da se okrenete, ako se vaša veza raspala, ako ste u bolovima i osećate se povređeno, obratite nam se, mi smo tu da pomognemo”, kreatorke Alis i Rut kažu na njihovoj Instagram stranici.

Hotel je bez tehnologije i alkohola

Tokom boravka, gošće mogu da uživaju u šetnjama na nekim od najlepših plaža u Norfolku, na istoku Velike Britanije, u odličnoj hrani i prijatnim razgovorima pored kamina.

Međutim, svi koji su prisutni moraju da se odreknu mnogo toga. Trodnevni boravak je takođe zamišljen kao tehnološka detoksikacija, tako da gosti ostavljaju telefon i laptop na recepciji kako bi se posvetili sebi. Na meniju ima isključivo bezalkoholnih koktela, budući da se ni alkohol ne služi u ovom smeštaju.

“Ako imate komplikovan odnos sa alkoholom, ovo nije vikend za vas”, piše na veb stranici hotela.

Trodnevni boravak košta 2.250 funti, odnosno 2.664 eura, ali vlasnice kažu da je to “terapeutska pogodba” po približno istoj ceni kao i prosečna naknada za šest meseci terapije.

Zatvoreno za komentare.