Izabran je najdosadniji grad na svetu i Srbi se nikako neće složiti s rezultatom

Izabran je najdosadniji grad na svetu i Srbi se nikako neće složiti s rezultatom

Neočekivani rezultati istraživanja sa kojim se mnogi neće složiti.

Prema pisanju britanskog časopisa "Time Out", Singapur je jedan od najmanje uzbudljivih gradova na svetu, a od njega je, po mišljenju ispitanika, dosadniji jedino još Istanbul.

To su rezultati ankete sprovedene među više od 15.000 ispitanika. Njihovim glasanjem, Singapur je od 32 grada dospeo na 31. mesto, a iza njega je još samo Istanbul. 

Podaci su objavljeni u rubrici pod nazivom "City Life Index 2018." Na vrhu liste, kao najzabavniji grad, našao se Čikago, slede ga portugalski Porto i Njujork. 

Podaci se temelje na ponudi hrane, pića, kulturnih događaja, ljubaznosti domaćina, na odnosu cena i kvaliteta, na osećaju zadovoljstva ponuđenim i mogućnosti ugodnog i ispunjenog življenja u tom gradu. 

Singapur je prema oceni čitalaca dobio pohvale za sigurnost i dobar javni prevoz, ali je ocenjen najnižim ocenama kada se radi o umetničkoj i kulturnoj sceni. Samo 17 % ispitanika je odgovorilo da "uvek postoji nešto zanimljivo što se može videti ili uraditi". 

Kao odgovor na nikako laskave rezultate ispitivanja, turistička zajednica grada Singapura objavila je video u trajanju od 56 sekundi na svojoj Fejsbuk stranici uz ciničnu poruku "Singapur je dosadan..., tamo nema ničeg uzbudljivog".

Ispod poruke gledaoci mogu videti snimke singapurskih filmskih studija Universal, trke Formule 1, muzej nauke i umetnosti, kao i snimke novootvorenog centra za bandži džamp na ostrvu Sentosa. 

Prikazane su i singapurski specijaliteti po ceni od 1,5 dolara za piletinu u sosu od soje koja se poslužuje u restoranu s jednom Mišelinovom zvezdom uz natpis "Sve je toliko skupo". 

"Namerno smo snimili ovaj kratki video kako bismo opovrgnuli neutemeljene ocene i nedovoljno istraženu ponudu", rekao je direktor turističke zajednice Singapura Terens Vun.

Zatvoreno za komentare.