Izabrana najbolja destinacija za odmor na svetu - evo gde se ona nalazi

Izabrana najbolja destinacija za odmor na svetu – evo gde se ona nalazi

Prema novom istraživanju, Los Anđeles ima najbolje hotele, Brisel najbolje restorane, dok je sveukupno prvo mesto kao najboljeg grada za odmor zauzela grčka prestonica Atina. Evo gde je najbolja destinacija za odmor.

Foto: Shutterstock

U okviru studije koju je sproveo veb-sajt money.co.uk istraživalo se koji gradovi su najbolje ocenjeni širom sveta kada su u pitanju hoteli, restorani, noćni izlasci i stvari koje treba posetiti.

Sveukupno prvo mesto zauzima Atina, gde je 19,7 odsto hotela, restorana, noćnog života i stvari koje treba raditi visoko ocenjeno.

Pored toga što je Atina najbolje rangirani grad po pitanju aktivnosti, Atina je na drugom mestu i po hotelima i po noćnom životu.

Foto: Shutterstock

Druga je druga evropska prestonica, Lisabon. Lisabon je bio grad sa drugim najvećim brojem stvari sa pet zvezdica, sa 40 odsto njegovih atrakcija koje su dobile ovo priznanje od turista.

Grad je takođe poznat po odličnoj hrani i nije mnogo udaljen od brojnih plaža.

Na trećem mestu je Firenca, u srcu italijanske regije Toskana. Kao dom renesanse, Firenca je puna istorije, umetnosti i arhitekture.

Iako nije postigao posebno visok rezultat ni po jednom faktoru, u sveukupnom plasmanu zauzeo je treće mesto.

Foto: Shutterstock

Grad sa najbolje ocenjenim hotelima na svetu je Los Anđeles - 16,9 odsto hotela u gradu posetioci su ocenili sa pet zvezdica.

Grad sa najvišom ocenom za restorane je Brisel - 3,1 odsto restorana se nalazi u Mišelinovom vodiču.

Što se tiče pabova, barova i klubova, destinacija sa najvećim odnosom objekata sa pet zvezdica je grčko ostrvo Rodos - 37,2 odsto mesta za noćni život je ocenjeno sa pet zvezdica.

Grad sa najvišom ocenom sa atrakcijama i stvarima koje treba videti i uraditi je Atina u Grčkoj, gde je 44,1 odsto atrakcija ocenjeno sa pet zvezdica.

Cela lista izgleda ovako:

1. Atina (Grčka)

2. Lisabon (Portugal)

3. Firenca (Italija)

4. Edinburg (Velika Britanija)

5. Honolulu (SAD)

6. Rodos (Grčka)

7. Dablin (Irska)

8. Venecija (Italija)

9. Prag (Češka)

10. Amsterdam (Holandija)

Zatvoreno za komentare.