On se nije kupao više od pola veka!

On se nije kupao više od pola veka!

Iranac Amou Hadži izdvaja se od svih stanovnika ove planete po tome što se, kako on tvrdi, nije kupao neverovatnih 60 godina! On deluje kao da je izašao pravo iz naučno-fantastične priče.

 Foto: Instagram

Naime, Amou smatra da se ljudi mogu razboleti od kupanja i zato kategorično odbija da se okupa. Amou izjavljuje da ne podnosi vodu i da se razbesni kada mu neko predloži kupanje. Kao rezultat ovog višedecenijskog izbegavanja osnovne higijene, boja njegove kože je iste boje kao i zemlja, pa lako može da se stopi sa okolinom. Neverovatno zvuči da kada mirno sedi, lako ga je pomešati sa kamenjem ili stenom.

Iranac, koji je prozvan najprljavijim čovek na svetu, ima 83 godine i živi u potpunoj izolaciji u selu Dejgah u južnom Iranu.

On zna da je njegovo telo prekrivenom višeslojnim naslagama prljavštine, ali ga to ne dotiče, jer je za njega to garancija da će ostati zdrav i živeti dugo.

Hadži je živeo normalan život u svom selu sa porodicom sve dok odjednom nije počeo da veruje da mu kupanje uništava zdravlje. Tada je doneo odluku da napusti porodicu i selo.

Sada živi na obodima grada, leti spava u rupi u zemlji, koja podseća na grob, dok se zimi sklanja u trošne barake.

Njegova ishrana će vas zaprepastiti – Amou se hrani ostacima pregaženih i uginulih životinja!

On je i strastveni pušač, a kada mu nestane duvana svoju lulu puni životinjskim izmetom.

Ovaj čovek ne koristi makaze za šišanje brade i kose, već mu za to služi otvoren plamen. Pažljivo spaljuje kosu dok ne postigne željenu dužinu.

Nosi staru garderobu i kacigu iz rata za odbranu od hladnoće.

Interesantan podatak je da Hadži, iako vodu ne koristi za kupanje, pije je u izobilju – dnevno popije čak 6-8 litara vode.

Prema pričama meštana, pored averzije prema kupanju, još jedan od razloga njegovog osamljenja jesu i ljubavni neuspesi sa kojima se suočio u mladosti.

Trenutno je samac, ali i dalje veruje i traga za ljubavlju svog života. Ipak, njegova izabranica bi morala da prihvati ovakav način života.

Hadži tvrdi da je zbog nedostatka materijalnih stvari srećniji i slobodniji od ostatka čovečanstva.

Zatvoreno za komentare.