Kao sa druge planete - ovo je najfotogeničnije mesto na Zemlji!

Kao sa druge planete – ovo je najfotogeničnije mesto na Zemlji!

Postoji nešto pomalo jezivo i uznemirujuće u izgledu mrtve močvare. Kao da je sa druge planete, ili iz nekog drugog vremena. Ovo je najfotogeničnije mesto na Zemlji!

Nalazi se u Nacionalnom parku Namib-Naukluft, a obuhvata stabla starija od hiljadu godina. Bogate crvene dine koje okružuju ovu oblast duguju svoju nijansu starenju - tokom svih tih godina, pesak je bukvalno zarđao.

Nekada je taj prostor bio vlažan, ali klima se s vremenom promenila. Stabla su se osušila, a zbog suve klime drveće ne može da istruli. I uprkos tome, ovo je najfotogeničnije mesto u Africi!

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели 田島知華(たじはる) Official Account (@haruka_tajima)

Okružena su pak monumentalnim peščanim dinama koje na delovima dosežu visinu i od 400 metara i za koje neki tvrde da su najviše na svetu.

Iako temperature u namibijskoj pustinji mogu dosegnuti 50 stepeni, mrtvu močvaru posećuju brojni turisti tokom cele godine – peške, na kvadovima ili čak u balonu.

Jedan od mnogih razloga za obilazak mrtve močvare je da doživite izlazak ili zalazak sunca iznad ogromnih crvenih peščanih dina pustinje Namib. Nebo je tada među najjasnijim na planeti.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Georgina Kozmon (@georginakozmon_journeys)

Zatvoreno za komentare.