Najbolji i najjeftiniji gradovi za odmor u Evropi

Najbolji i najjeftiniji gradovi za odmor u Evropi

Hiljade putnika ocenili su različite evropske gradove u kategorijama poput kvaliteta kulturnih atrakcija, smeštaja, šopinga, hrane, odnosa cene i usluga... Ovo su najjeftiniji gradovi u Evropi za odmor koje možete dovesti u obzir...

Foto: Shutterstock

Krakov se našao na vrhu ove liste kao najbolji grad za "vikend beg" u Evropi osvojivši 93 odsto glasova, a on je i jedini dobio pet zvezdica za odnos cene i usluga.

Putnici kažu da se u ovom poljskom gradu dobar obrok može naći za manje od osam evra, a pivo za oo dva evra. Prosečna cena hotelskog smeštaja je duplo manja od cena u Amsterdamu ili Parizu.

Krakov je dobio pet ocena i za hranu, a posetioci kažu da postoji mnoštvo restorana u kojima se može jesti za "pristojne pare". Putnici su takođe prilično impresionirani istorijom grada, a i kulturne atrakcije su dobile pet zvezdica.

Foto: Shutterstock

Na drugom mestu ove liste našla se Sevilja sa 90 odsto glasova. Poznata po flamenku, dobila je i pet zvezdica za turističke atrakcije, hranu, piće i kvalitet smeštaja, a na trećem mestu našla se Valensija sa 89 odsto glasova, sledi Berlin sa 88 odsto, koji je dobio pet zvezdica za smeštaj i atrakcije.

Na petom mestu je Amsterdam, a prati ga Budimpešta – putnici kažu da je prestonica Mađarske grad sa verovatno najjeftinijim smeštajem. U top 10 još su se našli Minhen, Venecija, Verona i Bordo.

Foto: Shutterstock

Prestonica Grčke, Atina, zauzela je 19. mesto, a Rim je tek na 27. mestu od 50. Italijanska prestonica je dobila pet zvezdica za turističke atrakcije poput Sikstinske kapele i Fontane di Trevi, Koloseuma, ali se turisti žale na prevelike gužve na ovim atrakcijama.

Pariz se našao odmah ispod Rima, sa 80 odsto glasova, koji je "negativne poene" dobio iz istog razloga kao i italijanska prestonica – zbog preterane gužve. Ono čime turisti nikako nisu impresionirani je izbor smeštaja i odnos cena i usluga.

Foto: Shutterstock

Na poslednjem mestu top 50 je Alikante, koji je dobio 72 odsto glasova. Dobio je samo 72 odsto glasova, samo dve zvezdice sa kulturne atrakcije, a i cene su visoke – pivo košta oko 11 evra.

Ostavi komentar