Za ovo mesto u Kini svi misle da je fotošopirano

Za ovo mesto u Kini svi misle da je fotošopirano

Leksiaguo je jedna od onih lokacija na Zemlji za koju je teško verovati da uopšte i postoji, a na internetu se neko vreme čak i raspravljalo o tome da li su sve slike koje prikazuju ovaj očaravajući krajolik nastale u Fotošopu. Nisu.

Foto: Instagram

Iako ga nećete pronaći na turističkim mapama zbog svoje udaljenosti i neprostupačnosti, Leksiaguo postoji i svakodnevno oduzima dah svima koji se odluče na daleki put u južnu Kinu.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели IRIS TRAVELLER🌟 (@ienjoy_hiking) дана

Leksiaguo (što  znači "mesto gde se nalaze lepe boje") se nalazi na severoistoku Kunminga, glavnog grada pokrajine Junan koja je poznata po prirodnim lepotama i neobičnoj boji zemlje. Osnovna boja zemlje u Leksiaguu obojena je oksidiranim gvožđem, a razni mineralni i prljavština stvaraju dodatne smeđaste i tamno crvene šare. Ipak, to nije jedina stvar koja ovu lokaciju čini posebnom.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Yunnan (@go_yunnan) дана

Crvena površina Leksiagua je plodno zemljište na kojem se nalazi mnoštvo manjih i većih nepovezanih farmi koje sa svojim bojama stvaraju savršene uzorke zbog kojih celi krajolik, kada se posmatra iz daljine, izgleda kao gigantsko slikarsko patno.