Milioner primio dvoje beskućnika u svoj dom

Milioner primio dvoje beskućnika u svoj dom

Nakon što su decenijama živeli na ulicama Kalifornije Greg i Mari su dobili ponudu lokalnog biznismena da žive s njim u njegovoj kući vrednoj četiri miliona dolara.

Foto: BBC/screenshot

Ovaj par nikada nije ni sanjao da će jednog dana živeti u luksuznom naselju Piedmontu.

Iako su živeli na ulicama, zavoleli su se i odlučili da se suprotstave ružnoj strani sveta. To je privuklo pažnju biznismena koji im je ponudio da žive s njim u njegovoj kući.

Ali postavlja se pitanje šta se desilo nakon godinu života u ovakvim luksuznim uslovima.

"Ono što me je zaintrigiralo i nateralo da ih pozovem kod sebe je ljubav između njih dvoje, koja je uspela da opstane u verovatno jednoj od najsurovijih sredina na svetu" kazao je Teri MekGret.

Greg je radio u obezbeđenju pre nego što je ostao bez posla, a Mari je radila kao kasirka. U tom periodu Greg je imao 60, a Mari 50 godina. Njihovo zdravstveno stanje bilo je katastrofalno. Borili su se da prežive.

Milioner Teri MekGret video je kolumnu o beskućnicima i javio se novinaru koji ju je napisao sa željom da im pomogne.

U februaru 2019. godine uselili su se kod Terija. Njegovi su ga stalno pitali da li ga je strah da živi s bekućnicima. No priznaje da mu nije bilo lako da se navikne na njih.

"To mi je pomoglo da se vratim u prošlost jer sam i ja kao dete bio siromašan. Hteo sam da im pomognem i ispravim nepravdu", rekao je MekGret.

Prvih nekoliko meseci sve je išlo kako treba, no posle su nastali problemi. Naime, u Piedmontu živi samo dva posto crnaca. Jednog dana krenuli su na autobusku stanicu i komšije su ih videle i pozvale policiju.

Budući da Mari ima skoliozu, voli da sedi na stepenicama, pušiti cigarete i povremeno marihuanu. Prema rečima policijskih službenika, komšije su se žalile i na miris marihuane, a Terija su zvali i govorili mu kako su zabrinuti zbog ove situacije te da se plaše za sigurnost svoje dece.

Par je želeo da se vrati na ulicu kako ne bi pravio probleme svom dobročinitelju, ali on to nije dopustio pa je par pokušao da se uklopiti u zajednicu. Želeli su da se zaposle i dodali da ne žele ponovo da budu beskućnici, ali ukoliko budu morali, vratiće se svom starom domu.

"Nema šanse da ih pustim da se vrate na ulicu. Većina ljudi koji me dobro poznaju znaju da ih nikad neću izbaciti iz kuće", rekao je Teri.