Kako danas izgleda 10 godina star čizburger iz Mekdonaldsa

Kako danas izgleda 10 godina star čizburger iz Mekdonaldsa

Deset godina star čizburger iz Mekdonaldsa, poslednji koji je poslužen pre nego što je taj lanac zatvorio svoje lokale na Islandu, čuva se u muzeju, a hiljade gledalaca na internetu uživo prate šta se dešava s njim.

 Foto: Shutterstock

Zapravo, još je zanimljivije ono što se ne dešava s njim, a trebalo bi.

Naizgled neuništivi burger u paketu s pomfritom zaštićen je staklom poput dragulja i trenutno izložen u hostelu u Thykkvibaeru na jugu Islanda.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Taura Šer (@taura_ser) дана

Kupio ga je izvesni Hjortur Smarason 31. oktobra 2009. godine pred zatvaranje McDonald's restorana na Islandu tokom finansijske krize, čime je Island postao jedina zapadna zemlja bez McDonald'sa. Smarason je čizburger i uzeo kako bi ga sačuvao.

"Odlučio sam da kupim poslednji obrok zbog njegove istorijske vrednosti, jer se McDonald's zatvarao. Osim toga, čuo sam da se burger McDonald'sa nikad ne raspadne i želeo sam to da proverim", rekao je Smarason.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Glenn Campbell ✈️?? (@baddalailama) дана

Pa, čini se da je istina - i pomfrit i burger posle punih 10 godina deluju jestivo. Što je prilično zastrašujuće.

Na internetu postoji i stranica na kojoj se uživo može pratiti stanje poslednjeg islandskog burgera, koji je postao prava atrakcija i iz Smarasonove garaže stigao čak i do islandskog nacionalnog muzeja.

Ostavi komentar