Širom sveta ljudi jedu različite stvari. Nešto što se na jednom kraju sveta sa zadovoljstvom jede i smatra specijalitetom, na drugom izaziva "gađenje". Do sada smo slušali o mnogim jelima od puževa, žaba i sličnih životinja. Međutim, sada je pred vama jedan zaista neobičan jelovnik, sastavljen od najbizarnijih jela za koja ste do sada čuli.
Foto: Imgur
Ovi kolači se prave od pravih osa i u poslednje vreme su jako popularni u jednom delu Japana, gde se mogu kupiti na uličnim kioscima hrane.
Foto: Shutterstock
Ovo je prava poslastica za Koreance! Pravi se od larvi svilenih buba, koje se kuvaju u kazanu.
Foto: Shutterstock
Većina ljudi se naježi samo kada čuje za ove dlakave paukove. Ipak, to ne važi za Kambodžane. Oni tarantulu prže na ulju i mešaju sa šećerom i belim lukom, pa jedu u slast.
Foto: Shutterstock
Dok mi morsko prase čuvamo kao kućnog ljubimca, u Peruu ga jedu. Kada se ispeče, onako kako mi pečemo obično prase, ima ukus sličan zečetini.
Foto: Shutterstock
Da, ova čorba se pravi od gnezda koje pravi lasta. Međutim, ona ga ne pravi od bambusa, već od svoje pljuvačke, koja je gumirana. Ovo jelo je sastavni deo azijske kuhinje.
Foto: Shutterstock
Ova jaja se ne kuvaju kao svaka druga. Na Filipinima se čeka da embrion oživi, a onda se on kuva i jede.
Foto: Shutterstock
Ovaj specijalitet se zove "Ostrige za Stenovitih planina", iako nema nikakve veze sa kamenicama. Njega jedu Amerikanci, a radi se pohovanim goveđim testisima.
Foto: Shutterstock
Ovo jelo je omiljeno širom sveta, pa čak i u našoj kuhinji. Međutim, činjenica da je napravljeno od životinjskih želudaca nije baš toliko privlačna. Bilo kako bilo, škembići su kod nas pravi specijalitet.