Najbolja fotografija godine raznežiće i najtvrđa srca!

Najbolja fotografija godine raznežiće i najtvrđa srca!

Fotografija nežnog zagrljaja između gorile i čoveka koji joj je spasio život proglašena je za fotografiju godine. Slika je nastala kada se Pinkin probudio tokom transfera i to u rukama svog staratelja Apolinare Ndoudua sa kojim je razvio sjajan odnos.

Fotografkinja Džo-En Mekartur napravila je ovu fotografiju u Kameronu tokom premeštanja gorile Pinkin iz zatočeništva u prihvatilište za životinje. 

Pinkin su zarobili lovci koji su hteli da je prodaju i zakolju, ali srećom u poslednjem trenutku umešala se humanitarna grupa "Ape Action Africa". 

Lov na primate je veliki problem u Kamerunu gde lovci kolju životinje kako bi prodavali njihovo meso u zemlji i inostranstvu. Bebe gorile često ostaju siročići nakon što ubijaju njihove majke ili ih prodaju kao kućne ljubimce. 

Pinkin je sada dobio novi dom u okviru sigurnog šumskog prihvatilišta. Slika je nastala kada se Pinkin probudio tokom transfera i to u rukama svog staratelja Apolinare Ndoudua sa kojim je razvio sjajan odnos. 

Kao i Pinkin, i Apolinar je bio prisiljen da napusti svoj dom u Čadu i pobegne od građanskog rata. Kada je obnovio svoj život u Kamerunu odlučio je da se posveti radu na zaštiti divljih životinja. 

Džo-En je uspela da uhvati trenutak zajedničkog putovanja, a ova slika proglašena je najboljom fotografijom godine koju je izabrala publika na takmičenju u Prirodnjačkom muzeju.

Izvor: Nedeljnik

Zatvoreno za komentare.