5 najneobičnijih ostrva na svetu

5 najneobičnijih ostrva na svetu

Naša planeta je puna čudnih stvari, fenomena, životinja, duginih planina, ružičastih jezera i neobičnih ostrva. Ovo su najčudnija ostrva na svetu!

Foto: Shutterstock

Prva asocijacija na reč "ostrvo", ruku na srce, svima nam je - beli pesak i kristalno plava voda.

Nažalost, nisu sva ostrva iz raja, i ima ih nekoliko sa strašnom istorijom, otrovnom vodom, bez vegetacije i populacije. Neka od njih su naseljena raznim životinjama, pticama, reptilima i lošim vremenom.

Ostrvo lutaka, Meksiko

Ostrvo lutaka se nalazi u kanalima južno od Meksiko Sitija. Prethodni valsnik ostvra vio je Don Hulijan Santana Barera koji je postao opsednut time da kači lutke po celom ostrvu. Lutke su stare, različitih boja i veličina. Njegov cilj je bio da otera duh devojčice čije je telo nađeno u kanalima blizu ostrva. Jezivo, zar ne?

Foto: Shutterstock

Okunošima, Japan

Okunošima je pozanto kao ostrvo zečeva zbog velikog broja zečeva koji žive tamo. U periodu između 1929. i 1945. godine, japanska vojska vodila je tajni eksperiment hemijskog oružja na ostrvu. Uvozili su mnogo zečeva zbog različitih testiranja. Srećom, dosta njih je preživelo i ostali su tu da nasele ostrvo.

Foto: Shutterstock

Izola la Gajola, Italija

Gajola je jedno od najmanjih ostrva u blizini Napolija. Čudna stvar oko ovog ostrva je da svako ko ga je posdeovao je završio ubijen, udavljen ili da je bankrotirao. Konačno je bilo napušteno i smatrano ukletim od strane lokalaca.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Vesuvio Live (@vesuviolive) дана

Božićno ostrvo, Australija

Božićno ostrvo je australijska teritorija u Indijskom okeanu pozanto kao mesto gde se događa najveća migracija životinja na svetu. Oko 100 miliona crvenih rakova migrira godišnje iz šume na ostrvu do plaže zbog parenja.

Foto: Shutterstock

Plutajuća ostrva na jezeru Titikaka, Bolivija

Ostrva na bolivijskoj strani jezera Titikaka su uglavnom veštački napravljena od strane Uru naroda koji još uvek žive tamo. Ostvra su napravljena od totora trske koje raste u jezeru. Usidrena su konopcima pričvršćenim na štapove na dnu jezera.