Najluksuzniji dvorci u kojima možete i da prespavate

Ako poželite ove godine da iskusite nešto novo, zaputite se u jedan od ovih sedam veličanstvenih dvoraca i barem nakratko uživajte kao kralj, opustite se i zamislite da ste plemićke krvi.

Adare Manor - Irska

Smešten je u selu Adare, datira iz 19. veka iz perioda gotičkog preporoda. Svaka od 104 sobe uređena je umetničkim delima iz 19. stoljeća i nameštajem od mahagonije.

Pogled iz soba puca na uređene vrtove, reku Maigue, golf teren... U Adare Manoru postoji moderan spa centar, plesna dvorana u kojoj se održavaju plesni časovi, četiri restorana itd. 

Landoll's Mohican - Loudonville, SAD

Ovaj dvorac je sagrađen 2002. godine, a svi podovi, ormarići, vrata i ostala stolarija su napravljeni od stabala sa imanja. Landols Mohikan ima 11 apartmana, zatvoreni bazen, spa centar...

Omiljena je destinacija mladenaca, ali i lovaca na duhove jer je ta lokacija poznata po paranormalnim aktivnostima.

Dvorac Ristonchi - Italija

Foto: ristonchi.com

Smešten je pokraj seoskih domaćinstava izgrađenih u 12. veku, a njegovu gradnju naručila je poznata talijanska porodica Mediči. Tokom 14. veka Ristonči je bio strateška odbrambena tačka na teritoriji Firence.

Foto: ristonchi.com

Danas, gosti uživaju u jedinstvenom smeštaju okruženi šumom i plivaju u bazenu koji se puni izvorskom vodom.

Cliveden House - Velika Britanija

Ovaj dvorac izgrađen je 1666. godine, a nalog je dao drugi vojvoda od Bakinghema kao dar svojoj ljubavnici. U njemu je Megan Markl ostala noć pre kraljevskog venčanja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cliveden House (@clivedenhouse) on

Kliveden Haus je okružen vrtovima pokraj reke Temze niz koju gosti plove u starinskim čamcima koji se mogu iznajmiti.

Pousada Castelo de Óbidos - Portugal

Izgrađen je u ranom 16. veku u stilu portugalske kasne gotike, u tzv. Manueline stilu. U zemljotresu 1755. godine bio je oštećen, ali to je kasnije sanirano.

Foto: pousadas.pt

Pousada Castelo de Óbidos ima 17 soba u kojima su kreveti sa baldahinom, a pogled seže na okolne vinograde i vetrenjače.

Dvorac Kentucky - Kentaki, SAD

Smešten je među farmama i destilerijama burbona, a luksuzan smeštaj baziran je na noćenju sa doručkom. Dvorac Kentaki je izgrađen 1969. godine i u potpunosti je ograđen kamenim zidom na kojem su 12-metarska drvena vrata i tornjevi.

Ima 12 luksuznih soba i četiri brvnare s apartmanima na imanju oko dvorca. Svaka kućica je opremljena čajnom kuhinjom, hidromasažnom kadom i terasom s predivnim pogledom.

Dvorac Glen Eyrie - Kolorado, SAD

Smešten je uz Park bogova i okružen mnoštvom veličanstvenih borova i jasena. U blizini se nalazi predivan vodopad i veličanstvene stene. Sobe u dvorcu Glen Ejri kreću se od standardnog hotelskog stila do apartmana Premier Castle.

Ljubitelji avanture mogu da rezervišu električne biciklističke ture kroz Vrt bogova ili da pešače po 16 staza na imanju sa kojih se mogu posmatrati neke divlje životinje, prenosi architecturaldigest.com.

Pročitaj još