Šarmantan, ali teško dostižan - ovo je najudaljeniji hotel na svetu

Šarmantan, ali teško dostižan – ovo je najudaljeniji hotel na svetu

Smešten na glečeru Rut na Aljasci, ovo je najudaljeniji luksuzni hotel na svetu – nudi očaravajuće poglede na polarnu svetlost, dostupan je samo vazdušnim putem, a boravak ovde košta 35.000 dolara.

Foto: Shutterstock

Ako želite da putujete, ali ne želite da razmišljate o držanju fizičke distance, predstavljamo vam hotel koji je savršen za vas. Govorimo o Šeldon Šalet hotelu koji se takođe smatra najudaljenijim hotelom na celom svetu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chris | Travel & Adventure (@chrisroams)

Smešten na grebenu amfiteatra Don Šeldon na glečeru Rut koji oduzima dah na Aljasci, ovaj hotel vam je dostupan samo vazdušnim putem. Sa helikopterom kao jedinom opcijom prevoza, imaćete pogled iz ptičije perspektive na glečer i planine koje okružuju ovaj izvanredni posed usred Aljaske.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tracy Sabo (@taketime2play)

Okružen nestvarnim prirodnim staništem i divljinom, Šeldon Šalet pruža pogled na nacionalni park Denali koji se prostire na šest miliona hektara i veličine je cele američke države.

U njemu se nalazi vrh Denali (6.194 m), najviša planina u Severnoj Americi, a takođe služi i kao sklonište za grizlije, losove, vukove i bezbroj drugih vrsta životinja.

Šeldon Šalet datira pola veka unazad i ima fascinantnu istoriju. Originalni hotel sagradio je Don Šeldon, poznati pilot sa Aljaske. On je bio pionir iskrcavanja na glečerima za prevoz penjača, lovaca, ribara i istraživača u udaljena područja koja nisu dostupna kopnenim transportom.

Hotel vam nudi potpunu privatnost daleko od stresa urbanog života i savršeno je utočište za one koji uživaju u prirodi. Vlasnici će vam pružiti vredne savete o tome koje je najbolje vreme za posetu planinskoj kući da biste videli severno svetlo ili zvezde padalice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sheldon Chalet (@sheldonchalet)

Počevši od 35.500 dolara po paru za minimalni boravak od 3 noći, porodica Šeldon će se pobrinuti za svaki element vaše posete. U ovu cenu je uključun prevoz helikopterom do i od Šaleta, usluge kuvara koji priprema gurmanska jela, konsijerža, vođene glečerske avanture sa dva vodiča i svu opremu za vaše planinske avanture.

Kako se nalazi na tako udaljenoj lokaciji, kvalitet vazduha u amfiteatru Don Sheldon je izuzetan, čineći izlazak, zalazak sunca i posmatranje zvijezda nezaboravnim iskustvom.

Zatvoreno za komentare.