Nemačka kompanija kreirala digitalni stoni fudbal

Nemačka kompanija kreirala digitalni stoni fudbal

Nemačka tehnološka kompanija Realtime Department predstavila je svoj novi proizvod koji će obradovati sve ljubitelje stonog fudbala. U pitanju je digitalni stoni fudbal, na stolu koji kombinuje digitalne i analogne elemente.

Foto: YouTube/printscreen

Naime, teren na kome se dešava meč je veliki 4K displej postavljen na običnom drvenom stolu, dok igrači i dalje koriste ručke za manipulisanje svojim fudbalerima.

Kao i u originalnoj igri, igrači biraju svoj tim, s tim da sada mogu da izaberu i boju njihovih dresova, ali i da dodaju logo na majice fudbalera. Meč počinje ubacivanjem prave loptice u rupu stola, ali ona sad ne završava stvarno na terenu, već se istog trenutka pojavljuje njena digitalna verzija na ekranu.

Kao što možete da vidite u videu ispod, digitalni stoni fudbal nije puno različit od pravog. Njegovi kreatori su gledali da naprave savršenu simulaciju pokreta lopte i figura fudbalera, a realističnost je potpomognuta i zvučnim efektima.

Ostaje, međutim, jedno pitanje koje nas zanima u vezi ovog inovativnog proizvoda, a to je: Da li je moguće roštiljanje na digitalnom stonom fudbalu?