Vesti iz prethodne godine koje su za rubriku Verovali ili ne!

Vesti iz prethodne godine koje su za rubriku Verovali ili ne!

Ove vesti možda neće biti upamćene kao najvažnije u protekloj godini, ali hoće kao najneobičnije i najbizarnije. Neke od njih su nas zabavile, a neke naterale da se dobro zamislimo. Ovo su neki od najzanimljivijih prošlogodišnjih naslova vesti, koje su neverovatne, ali istinite.

- Jedan Nemac je odlučio da svakog dana pliva do posla, jer je bio umoran od saobraćajne gužve.

- Francuz star 105 godina je ušao u istoriju nakon što je za jedan sat prešao biciklom razdaljinu od 22.52 kilometra na biciklističkoj stazi u blizini Pariza.

- U Austriji je uhapšen 25-godišnjak koji se oblačio kao Adolf Hitler.

- Nemački sud je odbio da da krštenicu za dete koje su roditelji nazvali Lucifer.

- Saznali smo i da 91-godišnja kraljica Elizabeta svakodnevno ispija 4 jaka alkoholna pića.

- Tu su i vesti iz gastronomije: Britanskom siradžiji je neko ukrao nagrađeni sir u selu po imenu Čedar. S druge strane siru kamember preti "izumiranje". A švajcarski konditori su izumeli novu vrstu čokolade i to roze boje!

- U Kini postoji bizaran zoološki vrt pun životinja na naduvavanje, gde živi samo jedna usamljena kornjača.

- Pekinška kompanija reciklira izmet pandi i od njih pravi maramice.

- U međuvremenu je vazduh u Nju Delhiju dostigao toliki nivo zagađenosti, da je jedan dan disanja vazduha u ovom gradu kao da ste popušili 50 cigareta.

- Ceo svet strahuje od Kim Džong Una, ali ne i on - Denis Rodman kaže da je Kim "običan momak i njegov ortak". Inače, severnokorejska propaganda pokušava da ubedi svet da se Kim popeo na najvišu planinu u zemlji, obuven u lakovane cipele.

- U Japanu možete da iznajmite oca, pa čak i mladoženju, što ste možda već znali. Međutim, da li ste znali da u Japanu možete da diplomirate na nindža studijama? Inače, Japan se bori sa nestašicom nindža. U Japanu možete i da unajmite robota kao sveštenika na sahrani.

- Kad već govorimo o smrti, grupa majmuna je oplakivala smrt - robota.

- Prošle godine je saopšteno i da su američki bumbari postali toliko gojazni, da ne mogu više da se pare.

- Od Antarktika se odlomio ledeni breg veličine 16 Beograda.

- Jedna Brazilka se godinama molila skulpturi za koju je verovala da predstavlja svetog Antonija, a to je u stvari bila figura vilenjaka iz filmske trilogije "Gospodara prstenova".

- Prošlog meseca jedna beba se rodila iz embriona zamrznutog 1992. godine, čime je ona na neki način starija od svoje 24-godišnje majke.

 

Izvor: Blic