Neverovatan život - on je bio najviši čovek koje ikada živeo!

Neverovatan život – on je bio najviši čovek koje ikada živeo!

Robert Vodlou bio je najviši čovek koji je ikada živeo i na dan smrti bio je visok skoro tri metra. Kao trogodišnjak bio je visok 91 centimetar, a sa devet godina mogao je da podigne svog oca. 

Ovaj momak, koji je preminuo sa samo 22 godine, zaista je imao neverovatan život.

Robert Peršing Vodlou rođen je 22. februara 1918. godine kao beba normalne dužine i sa 3.7 kilograma težine. Međutim, nedugo posle rođenja, počeo je da raste abnormalnom brzinom. Sa šest meseci već je težio 13 kilograma, što je duplo više od proseka za taj uzrast.

Sa pet godina već je nosio odeću za osobu od 17 godina, a tri godina kasnije bio je visok 187 centimetara i imao 90 kilograma. Kada je napunio 10 godina, imao je skoro 100 kilograma i nosio je cipele broj 50. Na kraju su mu stopala bila toliko velika da su morali da mu prave posebne cipele.

Kada je imao 12 godina, otkriveno je da mu je hipofiza previše aktivna i da je ona krivac za ubrzani rast. Tada je već bio visok 210 centimetara.

Kao dete voleo je da kampuje i bio je član izviđača, a sve, od vreće za spavanje do šatora, moralo je posebno da mu se pravi da bi mogao da stane unutra. Sa 13 godina je morao da unosi pet puta više kalorija od vršnjaka.

Robert je bio najstariji od petoro dece, a svi su bili normalne visine osim njega. Kada je napunio 19 godina dostigao je visinu od 2.6 metara i proglašen je kao najviši čovek na svetu.

Poznat i kao "nežni džin", Robert je zarađivao novac od pojavljivanja u javnosti i na radiju. Na pitanje da li ga nervira što ga ljudi zagledaju, našalio se i odgovorio da se trudi da gleda preko njih.

Robert je umro 15. jula 1940. godine u snu, a lekari su rekli da je uzrok smrti bila infekcija noge. Imao je samo 22 godine, bio je težak 222 kilograma i visok 2.7 metara. Njegov kovčeg moralo je da nosi 18 ljudi, a bio je sahranjen u rodnom Altonu, u američkoj državi Ilinois.

Izvor: Prva

Zatvoreno za komentare.