Nikad nije kasno - baka konačno diplomirala nakon 70 godina!

Nikad nije kasno – baka konačno diplomirala nakon 70 godina!

Baka iz Sjedinjenih Američkih Država u 90-toj godini života konačno je diplomirala nakon 70 godina, tačnije čak 71 godinu nakon što je upisala prvu godinu fakulteta.

Džojs DeFov, zatim Džojs Viola Kejn, započela je prvu godinu na Univerzitetu Severni Ilinois 1951. godine s planom da dobije diplomu iz ekonomije.

Međutim, ti su se planovi promenili kada je Džojs upoznala svog prvog supruga u crkvi, rekla je za CNN.

“Išla sam u školu tri i po godine, ali sam odlučila da odustanem nakon što sam ga upoznala”, rekla je sveži diplomirani ekonomista.

Njen suprug zvao se Don Friman Stariji. Njih dvoje su se venčali 1955. i imali troje dece pre nego što je Friman preminuo, ostavljajući je udovicom oko pet godina. Džojs se na kraju udala za svog drugog muža, Roja DeFova. Zajedno su dobili šestoro dece, uključujući dva para blizanaca.

Tokom godina njena porodica je rasla, i sada ima 17 unučadi i 24 praunučadi. U 2019. godini Džojs je pokazala interesovanje za fakultetsko obrazovanje koje je ostavila iza sebe.

“Valjda sam spomenula da sam uznemirena što nisam završila školu i moja deca su me ohrabrila da se vratim”, rekla je pa se ponovo upisala na Univerzitet i počela da pohađa časove.

Članovi njene porodice bili su joj podrška, a umesto da hoda do kampusa kako bi pohađala nastavu, ona je to radila onlajn iz svoje sobe, piše cdm.me.

“To je bio moj prvi kompjuter”, rekla je Džojs, “moja deca su morala da me nauče kako da ga koristim”.

“Ponekad sam želela da odustanem, ali nisam”, rekla je Džojs i otkrila da joj je i direktorka osnovnih studija, Džudi Santakaterina, bila od velike pomoći.

Džojs je pohađala jedan čas svakog semestra, uključujući i tokom leta. Sada, tri godine kasnije, ona je dobila diplomu osnovnih studija na Univerzitetu.

Ističe da je zahvalna što je imala priliku da se vrati u školu i što je diplomirala nakon 70 godina:

“Lepo je završiti nešto što ste započeli”, rekla je te savetovala druge:

“Ne odustajte, znam da može biti teško, ali sve u životu ima svoje uspone i padove”.

Zatvoreno za komentare.