Ovaj grad je uveo četvorodnevnu radnu nedelju

Ovaj grad je uveo četvorodnevnu radnu nedelju

Odsered, gradić u Danskoj, uveo je četvorodnevnu radnu nedelju za sve zaposlene u opštinskoj administraciji u kojoj radi oko 300 ljudi. Petak mogu da koriste kao slobodan dan.

Foto: Shutterstock

Odsered je poluostrvo na severozapadnom delu ostrva Zealand u Danskoj. Udaljen je oko 100 kilometara od Kopenhagena, ka zapadu. U gradu živi oko 33.200 stanovnika.

Kirsten Lund Markvardsen, iz opštinske administracije, napomenula je da su posle dugih razgovora predstavnika gradskih vlasti odlučili da ideju o četvorodnevnoj radnoj nedelji konačno sprovedu u delo.

Ona je dodala da u gradskoj upravi svi veruju da će na ovaj način dodatno motivisati zaposlene da pružaju još kvalitetnije usluge građanima.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Kira marie Jensen (@photosby_kiramarie) дана

"Sigurni smo da će ljudi ceniti to što imaju dodatni dan za odmor", rekla je Markvardsen, dodajući da će opštinski službenici od sada raditi 35 sati nedeljno. Inače, standardna radna nedelja u Danskoj traje oko 37 sati.

Državni službenici zaposleni u opštini oduševljeni su novim načinom rada, i presrećni što će od sada imati tri slobodna dana za društvene aktivnosti kod kuće i u privatnom životu.

Ostavi komentar