Kao beba ostavljen u smeću, danas je milioner!

Kao beba ostavljen u smeću, danas je milioner!

Fredi Figers (29) pronađen je kao beba u smeću, a danas je vlasnik firme vredne 62 miliona dolara i brojnih inovacija. 'Novac je samo alat kojim možemo menjati svet', kaže.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Bet On Black (@alwaysbetonblack) дана

Ako se rodite sa srebrnom kašikom u ustima (strani izraz), veće su šanse da ćete kasnije imati uspešniji i lagodniji život, i obrnuto, ali uvek postoje i izuzeci. Pokazuje to i primer kompjuterskog programera Fredija Figersa (29).

Rođen je u Kvinsiju i pronađen napušten, u smeću. Kad je imao samo dva meseca, usvojili su ga Nejtan i Beti Figers, stariji bračni par. 

- Uvek sam želeo računar, ali nismo mogli da ga priuštimo. Zato smo otac i ja otišli u malu prodavnicu koja se zvala Goodwill i kupili polovni "Macintosh" iz 1989. godine, kaže Figers za LA Sentinel. Imao je samo 9 godina, ali nije imao mira u želji da ga popravi i pojača.

Nekoliko nedelja je razmišljao o tome šta da učini, dok na kraju nije skinuo delove s radija i stavio ih u ploču računara. S vremenom je postao toliko dobar u popravljanju računara da je kao tinejdžer, nakon što bi mu se završila nastava, počeo da radi za grad Kvinsi na popravljanju državnih računara.

Upravo je u svom gradu prvi put pristupio internetu koji je bio još nerazvijen, preko telekomunikacione firme s kojom je grad sarađivao. Kaže kako je voleo da posmatra kako se lako može izgraditi sistem mapiranja, kako biste iz Los Anđelesa nazvali Njujork.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели #blackhistory365✊? (@blackdatabase) дана

- Želeo sam da izgradim svoju komunikacionu mrežu. Ali kad sam video koliko infrastruktura košta, mislio sam da to nikad neću moći - kaže. Prilika se pojavila kad je video priču o oluji u Alabami koja je uništila lekarsku ordinaciju, ostavljajući lekare bez ikakvih zapisa o pacijentima. Sa samo 16 godina, Figers je pokrenuo firmu za rad 'u oblaku' sa firmom koja je radila sa 70 klijenata i omogućila im da čuvaju svoje podatke na mreži. 

Nakon srednje škole, Figers je počeo da stvara softver za firme. Jedan od njegovih izuma nadahnuo je njegov otac koji je bolovao od Alchajmera. Osmislio je uređaj koji bi mogao da se umetne u cipelu pacijenta i šalje signale, tako da ga članovi porodice, u slučaju da on nestane, mogu pronaći na Gugl mapi.  

- Mogao sam da uzmem telefon u ruke i kažem 'Hej tata, gde si?', a da on ne mora da učini ništa i mogao sam da pratim njegovu lokaciju. Taj je program bio vrlo uspešan. Jedna firma iz Kansasa ga je otkupila od mene za 2,2 miliona dolara - kaže.

S tih 2,2 miliona mogao je da osnuje komunikacionu firmu, što mu je bila želja od mlađih dana.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Figgers Wireless! (@figgerswireless) дана

Od 2011. godine, Figgers Communications pruža usluge mobilne širokopojasne mreže, kućnih telefona i međunarodnih poziva. Bave se i hardverom pa su stvorili mobilni telefon koji korisnicima ne dopušta slanje sms poruka dok voze, kao i telefon koji ima ugrađen bežični merač glukoze u krvi za osobe s dijabetesom.

Dakle, ta jednom napuštena beba danas je izvršni direktor i osnivač firme za koju se procenjuje da vredi oko 62 miliona dolara i želi da pomogne u izgradnji boljeg sveta. 

- Verujem da ljudi, koji žele da budu odgovorni kada vide problem, mogu naći rešenje i tako uticati na to da promene nečiji život. Uticaću na ovaj svet s ciljem da danas postavimo temelje za bolje sutra, jer novac nije ništa drugo nego alat. S tim alatom možemo uticati i promeniti svakodnevne živote ljudi - kaže Figgers, a prenosi portal Megafon.

Ostavi komentar