Ova kuca se brine o dva lavića nakon što ih je njihova prava mama ostavila

Ova kuca se brine o dva lavića nakon što ih je njihova prava mama ostavila

U parku životinja "Beli lav", udaljenom 55 kilometara od Vladivostoka, desila se nesvakidašnja situacija. Lavica po imenu Sirona iz nepoznatih razloga napustila je svoja dva mladunčeta stara samo nedelju dana, a brigu o njima sada je preuzela keruša.

Šef parka, Viktor Agafonov, dao se u potragu za psom koji bi mogao da nahrani iscrpljene bebe. Bračni par iz grada Artjom dobrovoljno je ponudio svoju osmogodišnju kerušu Sandru. Sandri nije trebalo dugo da se jako veže za laviće, iako po rečima svojih vlasnika, ona nikad nije volela mačke, prenosi "Telegraf".

Sandra ima i jedno svoje štene, ali ipak ima dovoljno mleka za sve prinove. Dva mala lava, mužjak i ženka, su bez "dojilje" bili u velikoj opasnosti da uginu od gladi. Ali, ljubaznošću bračnog para iz Artjoma, sada pored sebe imaju Sandru koja će sa njima živeti sve dok više ne bude bilo potrebe za njenim mlekom.

- Sandra je malo stariji pas, ali prihvatila je mladunce bez problema. Ima već jedno svoje štene, koje je dosta manje od lavića, ali ima dovoljno mleka za sve, jer ona obično hrani osam štenaca - rekao je Agafonov.