Ovaj momak obožava Tolkina i živi kao hobit

Ovaj momak obožava Tolkina i živi kao hobit

Nikolas Đentile, 37-godišnji ljubitelj Tolkinove fantazije, odlučio je da učini više od čitanja o životu svojih omiljenih likova, Hobita, pa je i sam počeo da živi kao Hobit.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MyHobbitLife (@_myhobbitlife_)

Đentile, po zanimanju poslastičar, odrastao je čitajući Tolkinove knjige i gledajući popularnu trilogiju “Gospodar prstenova”. Oduvek je bio ljubitelj fantastike, ali u jednom trenutku čitanje i zamišljanje sveta i likova koje je toliko voleo više nije bilo dovoljno.

Nikolas je bio umoran od doživljavanja tuđih avantura, te je odlučio da bude lik u svojoj ličnoj avanturi – da počne da živi kao Hobit.

– Pre izvesnog vremena shvatio sam da mi knjige i filmovi više nisu dovoljni da zadovoljim svoju strast prema žanru fantazije – rekao je Nikolas za “Gardijan”.

Godine 2018. kupio je dva hektara zemlje u brdovitom selu Abruzo, u centralnoj Italiji, i započeo izgradnju sopstvene kuće, baš kao za Hobita.

On i njegova porodica od tada žive tamo, obučeni kao Hobiti, plešući, pevajući i spremajući domaća jela. Toliko su se zabavljali da su poželeli da prošire svoju priču i  privuku i druge zaljubljenike u epsku fantastiku.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MyHobbitLife (@_myhobbitlife_)

Ovaj 37-godišnjak nije otkrio koliko su koštali njegova hobitska kuća i zemljište oko nje, ali je rekao da je na njih potrošio gotovo svu životnu ušteđevinu.

Sada želi da prikupi oko 1,7 miliona dolara kako bi izgradio hobitsko selo u punoj veličini pod nazivom „Gentile County“.

– Cilj ovog projekta nije stvaranje profita – rekao je Nikolas za “Insider Magazine”. – Da sam hteo da se obogatim, uložio bih u bitkoin. Sve što želim je da upoznam ljude poput sebe, koji imaju istu magiju u očima i ljubav prema jednostavnim stvarima u životu, i koji s vremena na vreme uživaju u večeri sa prijateljima i avanturi u šumi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MyHobbitLife (@_myhobbitlife_)

Italijanski Hobit iz stvarnog života dokumentuje svoj hobitski život na Instagramu, gde redovno objavljuje fotografije i video-zapise za druge ljubitelje Tolkinovog fantastičnog univerzuma.

Zatvoreno za komentare.