5 mesta u svetu koja će vam platiti da se preselite kod njih

5 mesta u svetu koja će vam platiti da se preselite kod njih

Oni koji razmišljaju o promeni geografske širine i dužine, a nemaju novaca za bacanje mogu razmisliti o Grčkoj, Italiji, ili se zaputiti preko okeana, piše Pun kufer.

Foto: Shutterstock

Antikitera, Grčka

Iako je okružena prelepom prirodom i morem, Antikitera nije popularno turističko odredište. Nalazi se četrdesetak kilometara od Krita, a većina stalnih stanovnika živi u jedinom naseljenom mestu na ostrvu – Potamosu.

Kako bi pomladila demografsku sliku mesna biskupija poziva porodice koje će dobiti kuću, zemljište i mesečnu stipendiju u visini od 500 evra, koja će im se isplaćivati u prve tri godine života na ostrvu.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Roula Schiza (@rschiza) дана

Tulsa, Oklahoma, SAD

Tulsa u američkoj saveznoj državi Oklahomi nudi oko 9.000 evra onima koji su spremni da se tu zaposle na godinu dana.

Odabrani kandidati moći će da se presele u nove stanove, da plaćaju samo 33 odsto od realne cene kirije, a režije će biti besplatne prva tri meseca. Svrha programa je privući ambicioznu radnu snagu u Tulsu.

Foto: Shutterstock

Lokana, Italija

Ako se preselite u italijansku Lokanu (provincija Torino) mogli biste da dobijete čak 9.000 evra, ali samo u slučaju da ispunjavate dva uslova. Jedan od njih je da imate dete, a drugi da godišnje zarađujete najmanje 6.000 evra.

Populacija grada sa 7.000 stanovnika, koliko je imao početkom 20. veka pala je na mizernih 1.500, zbog čega je i nastala inicijativa gradskih vlasti.

Lokana je smeštena u nacionalnom parku, pa ovde ima mnoštvo mogućnosti za aktivan život i rekreaciju.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели ! IG⊕PIEMONTE® (@ig_piemonte) дана

Sambuka, Italija

Vlasti grada Sambuke na Siciliji odlučile su da spasu grad od nestajanja prodajom nekretnina za 1 evro. Budući da je grad vlasnik  kuća i stanova svi koji to požele mogu da kupe nekretnine po povoljnoj ceni.

Novi vlasnici u roku od tri godine moraće da ulože najmanje 15.000 evra u uređenje stana.

Foto: Shutterstock

Čile, Južna Amerika

U želji da postane inovacioni centar Južne Amerike Čile od 2010. poziva zainteresovane iz celog sveta da se presele i razviju svoj startap.

Sjajni mentori, jednogodišnje vize, dobri uslovi za rad, kao i podsticaj od desetak hiljada dolara samo su neki od razloga zašto sve više mladih odlazi preko okeana u potrazi za poslovnim prilikama.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@santiagopoh је поделио/ла објаву дана