Ovo mesto parovi obožavaju - da li ste čuli za Tunel ljubavi?

Ovo mesto parovi obožavaju – da li ste čuli za Tunel ljubavi?

Šta ako vam kažemo da je portal u svet magije i tunel ljubavi stvaran? Čak znamo i njegovu lokaciju, nalazi se u selu Klevan, u Ukrajini.

Naravno, nije reč o portalu, već o tunelu, koji izgleda nestvarno. Ovo je najromantičnije mesto u Ukrajini i verovatno celom svetu, predstavljamo vam Tunel Ljubavi!

Koridor u obliku luka dug 4 kilometra sa veličanstvenim drvećem okolo i  vagonom u sredini, prekrasan je prizor u bilo koje doba godine.

Fascinira turiste svim nijansama zelene kroz proleće i leto, sa paletom zlatne, narandžaste i crvene boje u jesen. Zimi je prelepo sa snežnim drvećem koje svetluca na suncu.

Međutim leti je ovo mesto koje turisti najviše vole! S obzirom da je dužina ovog tunela čak 4 kilometara, drveće nije iste gustine na svim mestima, negde je malo gušće,a negde ređe raspoređeno.

Turisti uvek biraju da se slikaju tamo gde je gušće drveće i gde je formiran baš pravi tunel! 

Ovo zaista magično mesto, deluje sasvim mistično i kao da nije sa ove planete. Obasipa svakog mirom i lepotom prizora, koji možete gledati satima. 

U današnjem svetu koji se brzo razvija, neophodno je uzeti malo slobodnog vremena i jednostavno iskoristiti trenutak. Tunel je savršeno mesto za to. Udahni duboko. Pogledaj nebo kroz krošnje drveća.

Međutim, šta još možete tamo da radite osim da šetate?

Fotografisanje! Ovo je mesto koje jednostavno morate fotografisati bezbroj puta, nevažno u kom godišnjem dobu ste ga posetili. Ukrajinski tunel ljubavi je jedinstveno mesto bez analoga u Evropi ili Americi.

Možete da pravite obične fotografije sa putovanja za svoj Instagram ili da napravite tematsko fotografisanje i da se oblačite u kraljevske porodice, legendarni lik, šumsku vilu ili ko god želite.

Snimanje ljubavnih priča je posebno popularno i tamo uvek ispadne posebno lepo.

Priznaj svoju ljubav

Meštani ga zovu Tunel ljubavi zbog spektakularnog lišća koje obavija šine, oblikovano usavršenim kretanjem vozova. Nema boljeg mesta za prosidbu ili otvaranje o svojim osećanjima prema voljenoj osobi.

I sigurni smo da ćete dobiti pozitivan odgovor na tako posebnom mestu. Zaljubljeni parovi vole da se šetaju šinama kroz ovaj tunel držeći se za ruke i to je verovatno najučestaliji prizor koji možete videti kada je ovaj tunel u pitanju.

Otkud tunel tu i da li vozovi i dalje prolaze?

Sada kada ste pročitali sve ove uzbudljive stvari i verovatno odlučili da idete - možda se zapitate kako se tunel zapravo pojavio? Tu je tokom 1940-ih godina izgrađena železnica u vojne svrhe.

Radi bolje zavere, maskiran je zasađenim drvećem. Kasnije je tuda počeo da prolazi teretni voz iz fabrike za obradu drveta, koji je otkinuo neke grane i još bolje oblikovao luk u tunelu.

Da li tamo vozovi još uvek voze?

- Da, i to dva puta dnevno. Vozovi su svesni su turista i prilično su spori, ali i vi morate biti obazrivi.

Zatvoreno za komentare.