Ovo su mesta u svetu gde čovek još nije kročio

Ovo su mesta u svetu gde čovek još nije kročio

Često nismo svesni da na Zemlji postoje mesta gde čovek još nije kročio i koja najverovatnije, još uvek u potpunosti pripadaju divljim životinjama.

Foto:Shutterstock

Mnoga od ovih mesta su toliko udaljena i nepristupačna da bi nam bilo potrebno puno vremena i napora da bismo ih dosegli. Ipak, ona o kojima smo čuli i koje za sada gledamo samo na slikama, često zapanjuju svojom lepotom.

Jezero u šumi, Rusija

Niko ne zna gde se tačno nalazi ovo misteriozno jezero. Prema nekim tvrdnjama moglo bi da bude u ruskoj regiji Tjumen. Kako je došlo do toga da jezero završi ovako toplo ušuškano duboko u šumi? To još uvek nije otkriveno.

Honokohau vodopad, Maui

Ovo zabačeno mesto preplavljeno je zelenilom. Sam pogled na njega vam daje osećaj izuzetne lepote, veličanstvenosti i tajnovitosti prirodnog sveta.

Stenovita ostrva, Palau

Za modernu ljudsku civilizaciju, ova stenovita ostrva su samo jedno zabačeno mesto, od kojeg zapravo nemamo ništa.

Iako je ono danas nenaseljeno i netaknuto, tokom proteklih nekoliko hiljada godina, arheolozi su sigurni da su ljudi boravili na njima.

To znamo zbog dokaza koji su pronašli o takozvanim "sitnim ljudima" – ljudskoj vrsti koja je tamo živela i imala veoma usporen rast.

Foto:Shutterstock

Stenovita šuma, Madagaskar

Ove stenovite izbočine i kanjoni nastali su tokom dugog perioda od milion godina i to uglavnom pod zemljom u obliku ogromnih pećina.

Tokom godina, monsunske kiše ispirale su metar po metar krečnjaka i debele slojeve sedimenta, stvarajući ovaj sistem jedinstvenih, tajanstvenih prirodnih mostova, tornjeva i klisura koji mogu doseći i do 120 metara dubine.

Foto:Shutterstock

 

Zatvoreno za komentare.