Na stranici TasteAtlas objavljena je lista na kojoj su najbolja jela od mlevenog mesa, a na visokom 8. mestu našle su se pljeskavice iz Srbije.
Foto: Unsplash
Ova lista je napravljena na osnovu ocena publike, kojoj su očigledno naše pljeskavice jedno od omiljenih tradicionalnih jela.
- Pljeskavica, srpsko nacionalno jelo poznato i kao srpski hamburger, je ravno okruglo parče grilovanog mlevenog junećeg, svinjskog i telećeg mesa, ili kombinacija ova tri, uz dodatak odabranih začina poput mlevene paprike, soli i bibera, a u nekim slučajevima i sitno mlevenog crnog ili belog luka. Odnos mesa i masti izuzetno je važan u procesu pripreme - piše na sajtu TasteAtlas.com.
Kako dalje navode, pljeskavica se stavlja u lepinju koja je podjednako važna kao i meso. Ona ne bi trebalo da bude previše suva, hladna, ni da se mrvi, već treba da bude vlažna, elastična i topla.
Na osnovu njihovog mišljenja, savršena pljeskavica treba da bude sočna, dobro začinjena i po mogućnosti prelivena kajmakom.
Osim toga spomenuli su gde bi mogla da se pojede tako dobra pljeskavica, a prema mišljenju stručnjaka, mahom u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, ali i u Belgiji i Crnoj Gori, piše Prva.
Ovo su najbolja jela od mlevenog mesa:
RANKING UPDATE: https://t.co/zsLxPgcemr
— TasteAtlas (@TasteAtlas) October 20, 2022
Here is the world's ground meat dishes ranking, according to TasteAtlas audience ratings. Opinions? pic.twitter.com/VxTBTcYeju