7 najčudnijih ulica na svetu

7 najčudnijih ulica na svetu

Koliko god mislili da smo videli sva "neobična" rešenja za projektovanje ulica, u svetu postoje i čudniji načini za "regulisanje saobraćaja". Saznajte koje su najčudnije ulice na svetu.

Foto: Shutterstock

Ulica Stejt, Bristol, Virdžinija i Tenesi

Ulica naizgled deluje obično, ali postoji nešto ipak čudno vezano za nju. Linija koja razdvaja dve trake, zapravo razdvaja i dve američke države . Bristol se nalazi na granici Virdžinije i Tenesija, a ova ulica predstavlja tu granicu koju u potpunosti prati. Ulica slična ovoj nalazi se i između Kvebeka u Kanadi i Derbi u Vermontu.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели BJ Barham (@americanaquarium) дана

Ebenizer, Škotska

U svetu postoje mnoge uske ulice, gde se jedva mimoiđu dva čoveka, ali postoji li negde ovako kratka ulica? Ebenizer ima dužinu od svega dva metra, i neko bi pomislio da tu zapravo nema mesta ni za šta. Ipak, u ovoj ulici postoji adresa na kojoj se nalazi jedan Bistro koji je samo deo hotela koji se nalazi u drugoj ulici.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Legendary Scotland (@legendaryscotland) дана

Avenija 9. jula, Buenos Ajres

Ova avenija je pravljena decenijama, da bi 1980. bila proglašena najširom ulicom na svetu. Za turiste koji posete Buenos Ajres i žele da obiđu znamenitosti poput Obeliska, Teatar Kolon ili statuu Don Kihota, moraće da pređu preko tri pešačka prelaza kako bi prešli samo jednu ulicu, široku oko 140 metara.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Jeff Casey (@jeffrcasey) дана

Ulica Baldvin, Novi Zeland

Neobičnost ove ulice je u nagibu od čak 35 odsto. Duž ulice su izgrađene kuće koji deluju kao da su krive ili da ih nema pola u zavisnosti od ugla gledanja. Ovde je asfalt zamenjen betonom, kako bi se stvarao veći otpor vozilima.

 

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Travel | Explore | Wanderlust (@straysolivagant) дана

Ulica Lombard, San Francisko

Kako ulica ne bi bila previše strma i da bi se nagib od 27 odsto “ublažio“, Lombard ulica ima osam krivina. Nagib je smanjen na 16 odsto, a ulica je postala najkrivudavija na svetu. Ulica je velika uristička atrakcija, pa su nedavno uvedene takse za one koji žele da se voze ovom ulicom.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Namu ???? (@_.na.mu._) дана

Maeklong, Tajland

Ovo nije obična ulica, duž nje ima mnogo prodavaca, pa samim tim i mnogo pešaka koji idu po sred uice. Ponekad naiđu i automobili, ali oni su popričično očekivani u ulici. Ono što Maeklong čini neobičnom ulicom jeste to što ulicom prolazi i železnica. Voz svakako ima prednost u odnosu na ostale učesnike saobraćaja, ali veoma isti i ugrožavju, jer ulica nije previše široka. Slična ulica postoji i u gradu Hanoj.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Sojourn Travels (@sojourntravels) дана

Magična Vrteška, Engleska

Magična vrteška je naziv koji koristi lokalno stanovništvo, pravi naziv je Ulica Drouv i nalazi se u gradu Svindon. U neobičan kružni tok se uključuje pet puteva, zanimljivo je to što se oko centra vozi u pravcu kazaljke na sati, a za one koji žele da dođu do najdaljeg izlaza, omogućeno je da ako se voze u najudaljenijom trakom, voze u drugom smeru.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Konbini (@konbini) дана

Ostavi komentar