Izdvajamo 10 najlepših plaža na svetu

Izdvajamo 10 najlepših plaža na svetu

Veoma je teško izabrati najlepše plaže sveta, jer mnoge su veličanstvene, a ukusima, zna se, ne treba raspravljati. Međutim, "Dejli mejl" je napravio listu 10 najlepših plaža na svetu, a na prvom mestu se našla plaža iz našeg susedstva.

Foto: Instagram

Na ovoj listi našle su se i prostrane peskovite plaže, plaže sa staklenim kamenčićima, grebeni koji ukrašavaju okolinu... svaki "ćošak" sveta je dobio je "zasluženu" pažnju.

Plaža Zlatni rat, ili Zlatni rog kako se zove kod nas zbog neobičnog oblika, zauzela je prvo mesto na listi najboljih plaža sveta 2019. godine. Ova hrvatska plaža je ovu čast dobila, ne samo zbog neobičnog oblika, već i zbog nijansi boja koje idu od tirkizne do tamno plave u svega desetak metara. Ono čime su putnici još oduševljeni kada posete ostrvo Brač i njegovu plažu jesu borovi koji prate njen oblik.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Tropicals (@tropicals) дана

Na drugom mestu našla se australijska plaža Belo utočište (Whitehaven). Čak sedam kilometara čistog belog peska, po kojem se preporučuje da hodate bosi zbog silicijum-dioksida. Ova rajska plaža se nalazi pod zaštitom države i u sklopu je nacionalnog parka. Na plažu se dolazi isključivo putem vode, a zbog zaštite sredine, nije dozvoljeno zadržavanje.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Australia (@australia) дана

Smokvin zaliv (Fig tree bay) je najlepša plaža na Kipru, a treća na svetu. Naziv je dobila po drvetu smokve koje se nalazi u blizini još od 17. veka. Osim čiste vode i sitnog peska, ova plaža nudi mnogo barova, kafića i restorana na samoj plaži. Plaža se nalazi u mestu Protaras za koje kažu da je idealno za porodični odmor.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Apollo Sverige (@apollosverige) дана

Ostrva Terks i Kejkos nalaze se blizini Haitija i Kube, a na njima se nalazi plaža Grejs bej, četvrta na ovogodišnjoj listi. Za ovu plažu kažu da je "sjajni dragulj Terksa i Kejkosa". Beo pesak koji se sastaje sa prozirno čistom vodom svakako to opravdava.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Spiagge da Sogno (@spiagge.da.sogno) дана

Na Filipinima, na ostrvu Palavan, u mestu El Nido nalazi se peta najlepša plaža sa slikovitim nazivom Skrivena Laguna. Da bi znatiželjni putnici videli ovu nestvarnu plažu, moraju se poprilično potruditi. Potrebno je preplivati kroz otvor u krečnjačkoj steni da da bi se stiglo do Skrivene lagune, i to je jedini način da vidite jednu od najlepših plaža na svetu.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Must Visit Philippines (@mustvisitph) дана

Rejnisfjara se nalazi u mestu Vik na Islandu. Ova plaža je svakako jedna od najneobičnijih na listi. Dok se većina drugih takmiči belinom svog peska, ova plaža privlači posetioce svojim specifičnim peskom crne boje. Osim ove zanimljivosti, plažu krase bazaltne stene koje "izranjaju" iz vode.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Kirill Voenbrand (@kirillvoenbrand) дана

Na sedmom mestu nalazi se plaža "L'Anse Source D'Argent". Ovo je plaža kakvu viđate na naslovnim stranama magazina za putovanja. Na ovoj plaži nalaze se neobična stene, o koje se razbijaju topli talasi Indijskog okeana. Do biste došli do najlepše plaže Sejšela, morate da prođete kroz plantažu kokosa.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Remix Magazine (@remixmagazine) дана

Plaža Ruinas nalazi se u Tulumu, u državi Kintana Ro u Meksiku. Sitan, beli pesak i tirkiznu vodu krase stene koje izdvajaju ovu plažu od mnoštva istih. Međutim, ono po čemu je ova plaža najpoznatija jeste čuvena drevna majanska ruševina, koja je samo razlog više da se turisti odluče baš za nju.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Sabrina Lily (@sabrinalily_) дана

Kanahura se nalazi na Maldivima i na devetom mestu na ovoj listi. Sve plaže na Maldivima su očaravajuće, belog peska, čiste vode... Ali Kanahura je savršen spoj luksuza i divljine. Plaža pripada savremenom hotelu, dok se svuda unaokolo nalaze rajske oaze.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Kanuhura Maldives (@kanuhuramaldives) дана

Plaža svinja je velika atrakcija na Bahamima. Samo ime dočarava šta se može očekivati na ovoj plaži. Svinje koje se valjaju savršeno belom pesku, u prozirno čistoj vodi. Turistima je veoma zanimljivo da plivaju sa svinjama, koje su prave zvezde Instagrama.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели ? Daily Travel Vibes ? (@vibe.chasers) дана

Ono što predstavlja misteriju jeste kako su se domaće svinje uopšte stvorile na Rajskom ostrvu.

Zatvoreno za komentare.