Najpopularnija mesta za putovanje sudeći prema Instagramu

Najpopularnija mesta za putovanje sudeći prema Instagramu

Američki i ruski gradovi čine govoto polovinu liste mesta najviše tagovanih na Instagramu 2017. godine, a među 10 najpopularnijih gradova su i tri u Evropskoj uniji.

- Francuski Luvr dominira na fotografijama napravljenim u muzejima, ali je jedini muzej na listi najčešće tagovanih lokacija na Instagramu.

Dok se ta aplikacija za deljenje fotografija približava cifri od milijardu korisnika, postaje sve jasnije koji su njeni najpopularniji gradovi na svetu.

Lista 10 gradova koji su najčešće tagovani na fotografijama objavljenim na Instagramu nije se značajno promenila u odnosu na 2016. godinu. Nova na listi je Barselona, na 10. mestu, a među najpopularnijim mestima nije više Rio De Žaneiro, gde su 2016. održane Olimpijske igre.

- London je sa drugog pao na treće mesto, a od gradova EU na listi se našao i Pariz, na petom mestu. Među najpopularnijim evropskim gradovima je i Istanbul, na devetom mestu.

SAD i Rusija, za koje se veruje da imaju najveći broj korisnika Instagrama na svetu, imaju po dva grada na listi.

- Njujork je ponovo na prvom mestu, a Los Anđeles na šestom.

- Moskva na drugom i i Sankt Peterburg na sedmom mestu.

Aziji i Južna Amerika imaju samo po jedan grad na toj listi – Sao Paolo na četvrtom mestu i Džakartu na osmom.

Instagram je u Kini zabranjen, a u drugim azijskim i latinoameričkim zemljama, s izuzetkom Brazila, jednostavno nije toliko popularan.

Druge liste Instagrama otkrivaju i najposećenija mesta u tim gradovima.

Kada je reč o muzejima, svi osim jednog koji su najviše tagovani na Instagramu nalaze se u Njujorku, Los Anđelesu ili Londonu.

Na vrhu te liste je Luvr, a iza njega su njujorški muzeji Metropoliten i Muzej moderne umetnosti. Među najviše tagovanim muzejima je i Muzej sladoleda u Los Anđelesu.

Luvr je međutim jedini muzej ili umetnička institucija koja se našla na listi lokacija s kojih je najviše fotografija postavljeno na Instagramu.

Na toj listi našao se na sedmom mestu, iza Diznilenda u Kaliforniji, Tajms skvera i Sentral parka u Njujorku, kao i Ajfelovog tornja.

Izvor: Danas

Zatvoreno za komentare.