Par iz Južne Afrike osnovao organizaciju za zbrinjavanje ostavljene dece!

Par iz Južne Afrike osnovao organizaciju za zbrinjavanje ostavljene dece!

Par iz Svakopmunda u Južnoj Africi, Ronel i Dik Peters otvorili su svoju kuću za bebe koje majke ne žele.

Posted by Ruach Elohim Foundation on Tuesday, September 17, 2019


Porodica Peters pokrenula je Fondaciju "Ruach Elohim" u septembru 2019., nakon preseljenja iz Vindhuka u Svakopmund.

"Ruach Elohim" na hebrejskom znači „Božji dah“. Fondacija je registrovana u Ministarstvu za ravnopravnost polova i zaštitu dece kao mesto bezbednosti.

„Odlučili smo da otvorimo svoju kuću kako bismo se brinuli o neželjenim, zapostavljenim, ranjivim i napuštenim bebama. Ova fondacija registrovana je kao sredstvo za zaustavljanje odbacivanja beba i za sprečavanje beba da umru u užasnoj i usamljenoj smrti od samih ruku onih koji su trebali da se brinu o njima." rekla je osnivačica, 46-godišnja Ronel Peters.

Peters, koja je napustila posao farmaceutskog predstavnika i preselila se sa suprugom iz Vindhuka u Svakopmund kako bi stvorila siguran dom, postala je još zabrinutija i odlučnija da nastavi svoju misiju nakon nedavnih izveštaja o odlaganju dece.

Peters je započela kampanju obilazeći neke delove zemlje kako bi podigla veću svest o odlaganju beba. Do sada je posetila gradove Usakos Karibib, Omaruru, Otjivarongo, Otavi, Cumeb, Omutia, Ondangva, Ongvediva i Oshakati, a uskoro planira da pređe u ostatak Namibije.

Par već ima četvoro dece uzrasta od 0-18 meseci, kojima su socijalni radnici stavili na brigu putem sudskog naloga. „Dok imamo ovaj objekat, shvatili smo da se bebe i dalje bacaju i ostavljaju na nesigurnim mestima. To nas je dovelo do zaključka da očajne majke ne znaju da postoje bezbedna mesta na kojima mogu anonimno da ostave svoje bebe“, rekla je.

Peters je apelovala na majke koje ne mogu da se brinu o bebama da kontaktiraju bilo kog socijalnog radnika u njenom regionu, bolnici ili najbližoj policijskoj stanici, ili da je kontaktiraju.

Par je redovno u kontaktu sa policijom, socijalnim radnicima i savetnicima širom zemlje i imao je ogromne odgovore anonimnih trudnica u potrebi širom zemlje.

Imaju troje sopstvene dece koja su već odrasla.

„Naša deca su odrasla sa bebama u kući i uvek su ih dočekivala i volela kao svoju porodicu. Oduvek su nas podržavali na ovom važnom putovanju kako bismo pozitivno promenili život ovih beba“, rekla je.

Par je pozvao Namibijce da se uključe u podizanje veće svesti kako bi im pomogli da spasu više beba.

„Fondacija mi je nedavno predstavljena u policijskoj stanici Svakopmund. To je zaista divna ideja i napori članova javnosti u borbi protiv odbacivanja beba su dobrodošli. Ova vrsta napora će smanjiti ili eliminisati takva društvena zla. Podstičem druge da slede njihov primer “, rekao je komandir policijske stanice Svakopmund, glavni inspektor Moses Abeb.

Peters je ohrabrila članove javnosti da doniraju centru kako bi se omogućilo da ispuni svoje obaveze.

Zatvoreno za komentare.