Par koji slavi 80 godina braka otkriva recept za ljubav

Par koji slavi 80 godina braka otkriva recept za ljubav

Šarlot (98) i Ludvig Piler (105) proslavili su ove godine 80 godina braka punog sreće i ljubavi. Možemo samo reći da im je uspelo ono što većina parova može samo da sanja… Ovaj vremešni par će otkriti koji je to njihov recept za ljubav.

Foto: Shutterstock

Kad su Ludvig i Šarlot izrekli sudbonosno „da“ – 12. septembra 1939. godine – mlada je imala samo 17 godina. Razlog za venčanje je bio manje romantičan: rat je bio pred vratima. Nisu se venčali iz ljubavi, nego iz sigurnosti… 

Venčanje pre rata

Par se upoznao dok su Šarlotini roditelji bili prisutni. Tada 15-godišnjakinja, sedela je s roditeljima za stolom, kad joj se predstavio 22-godišnji vojnik. Zamolio ju je za ples i tada je započela njihova ljubavna priča. Iako je vojnik bio angažovan kao pilot u Drugom svetskom ratu, ništa ih nije moglo rastaviti.

Tajna večne ljubavi?

Kako se ljubav može održati celog života? To su pitanje postavili srećnom paru. Odgovor je zvučao vrlo jednostavno, ali je vrlo ozbiljan: ljubav i tolerancija su sastojci za večnu ljubav Šarlot i Ludviga. U 80 godina braka ona nikada nije poželela drugog muškarca.

U teškim vremenima, u kojima je ljubav kod ovog para rasla, još ih je nešto držalo zajedno: „Uvek smo jedno drugom verovali. Bez 'ako' i 'ali", objašnjava Šarlot. Danas ovaj par ima dva sina i pet unučadi. Čak je i praunuk na putu.

Usprkos velikoj porodici, ovaj par i nakon 80 godina uživa u tome kad su sami: svoju godišnjicu venčanja slavili su bez gostiju – samo njih dvoje. Baš romantično…

Ostavi komentar