Plutalo je baš dugo - devojčicino pismo u boci pronađeno nakon više od 20 godina!

Plutalo je baš dugo – devojčicino pismo u boci pronađeno nakon više od 20 godina!

Pismo u boci koje je u more bacila devojčica iz Aberdinšira u Škotskoj pronađeno je u Norveškoj 25 godina kasnije. Džoana Bušan je imala osam godina kada je bacila bocu sa porukom iz ribarskog broda kod Piterheda 1996.

Foto: Pexels

Bio je to školski projekat, a boca je nađena 800 kilometara dalje u severnoj Norveškoj. Pronašla ju je Elena Andresen Haga, koja je potom kontaktirala sa Džoanom putem društvenih mreža.

U pismu je devojčica, između ostalog, navela da voli slatkiše, ali ne i dečake. Pismo napisano lepim rukopisom i “adresirano” na “pronalazača” takođe sadrži informacije o Džoaninom psu, školskim projektima i hobiju. Tridesetosmogodišnja Elena je za BBC rekla da je bocu pronašla tokom leta 2020.

“Otvorila sam je pažljivo, jer sam videla da se u njoj nalazi pismo. Verovatno je dugo bila u vodi, ali sam uspela pročitati šta je napisano i da potiče iz Škotske. Moj sin je imao šest godina kada smo našli bocu, nije razumeo čemu uzbuđenje, valjda je to zabava za staru školu”, kazala je ona.

Norvežanka je poslala poruku Džoani, ali je ona nije videla sve do ponedeljka.

“Moj otac je takođe našao poruku u boci kada je imao pet godina, a danas ima 66. To je bilo davno, ali ju je našao na istom mestu”, dodala je Elena.

Džoana danas ima 34 godine i radi kao lekar u Australiji. Eleninu poruku je uočila sasvim slučajno, dok je pregledala stare zahteve za poruke.

Zatvoreno za komentare.