Kako izgleda "kuvanje" hrane na minus 70 stepeni

Kako izgleda „kuvanje“ hrane na minus 70 stepeni

Francuski naučnik je jedan od retkih ljudi na planeti koji trenutno rade u najzabačenijoj naučnoj bazi "Konkordija" na Antarktiku. Čak je Međunarodna svemirska stanica koja je 400km iznad planete bliža civilizaciji od ovog mesta koje ledi krv u žilama - najpre zbog osećaja izolovanosti, a tek onda zbog nemilosrdne zime.

Foto: Boredpanda.com

Kada nije zauzet sakupljanjem uzoraka i istraživanjem klimatskih promena kroz istoriju, Siprijan Verso uređuje svoj blog kako bi sa svetom podelio iskustvo života u ekstremnim uslovima.

Poteškoće sa kojima se svakodnevno suočava mnogima od nas su nepojmljive i interesantne, s obzirom na to da se Verso i mala grupa naučnika nalaze na mestu gde ni bakterije ne mogu da prežive.

Foto: Boredpanda.com

"Devet meseci godišnje, dok zima traje, na ovo mesto je nemoguće doći ili otići sa njega. Ovo je najhladnija oblast na zemlji, sa temperaturama koje idu i do -80 stepeni Celzijusa. Videli smo sunce ponovo u avgustu posle tri meseca, vazduh je ekstremno suv i siromašan kiseonikom", kaže astrobiolog za sajt Bored Panda.

Foto: Twitter/screenshot

Jednog dana Siprijan je odlučio da izađe napolje da "kuva", usput slikajući različitu hranu koja se ledi na antarktičkoj hladnoći. Naravno, sve je bilo čisto zezanje jer fotografije koje prkose gravitaciji jasno pokazuju koliko je zima surova na Antarktiku.

Pa, pogledajte kako izgleda hrana na -70 stepeni Celzijusa.

Verso je uz jednu od fotografija napisao: "Ovo nije piknik!"

Foto: Twitter/screenshot

Je l' neko za kajganu?

Foto: Twitter/screenshot

I dalje je malo "hladno" da se jede...

Foto: Twitter/screenshot

Zamrznute nudle, mmmm. 

Foto: Twitter/screenshot

Zatvoreno za komentare.