Porodica provela odmor okružena najvećim morskim predatorom!

Porodica provela odmor okružena najvećim morskim predatorom!

Odmor asocira na uživanje i zaboravljanje svih briga koje nas svakodnevno okružuju, ali iskustvo ove sedmočlane australijske porodice pokazaće vam da ne mora baš uvek biti tako. Njihov odmor mogao je biti završen tragično, ali su srećom svi prošli bez ikakvih posledica.

Naime, Džodi Braun i ostatak njene porodice uskočio je na mali brod kako bi iskoristili prelep dan u vodama zaliva Viktorija.

Međutim, nije sve krenulo po planu, jer se i velika bela ajkula dužine 5 metara odlučila pridružiti porodičnom letovanju i rekreaciji, tako da su svi oni koji su hteli plivati istog trenutka odustali.

 

Објава коју дели Alexandra Stevens (@alexandraabeth) дана

Porodica je bila u neprijateljskim vodama. Ajkula je polako, ali veoma zastrašujuće kružila oko njihovog brodića, koji nije imao ni 6 metara – jedva da je prelazio dužinu ajkule!

Džodi kaže da je ajkula pravila krugove oko njihovog brodića narednih 20 minuta. Porodica je, najzad, odlučila da krene nazad ka obali, jer su se najmlađi članovi uznemirili i počeli da paniče, što je pretilo da izazove još ozbiljnije posledice.

 

Njihov povratak protekao je bezbedno . Pre nego što su se vratili na obalu, uspeli su da načine video kako bi i sa drugima podelili ovo “neverovatno iskustvo”.

Velike bele ajkule mogu biti dugačke između 5 i 7 metara, a teške i preko dve tone.