Porodična venčanica koju je nosilo 11 generacija mladi

Porodična venčanica koju je nosilo 11 generacija mladi

Jedna mlada se 1895. godine pripremala za poseban dan, svoje venčanje, odevena u jednu od najlepših viktorijanskih haljina koje su sačuvane.

Foto: Shutterstock

Haljinu su krasili veliki 'puf' rukavi koji padaju preko ramena, a osim toga, haljina od satena u kremastoj boji prštala je besprekornim izgledom i dizajnom.

Unazad 125 godina 11 mladi iz porodice nosilo je tu istu haljinu. To je nešto što se gotovo nikada ne događa.

Prva mlada bila je Meri Louri Voren koja je haljinu nosila za svoje venčanje 1895. godine u Bafalu u Njujorku. Žene u porodici nosile su ovu haljinu za svoj poseban dan, osim jednog kratkog perioda u 1920-ima, kada je stil bio drugačiji i žene su htele mnogo moderniji izgled venčanice, piše Huff post.

U porodici je bila tradicija da majka poslednje žene mora imati haljinu u svom domu

Ebi Kingston Kertis, najnovija mlada iz porodice, znala je za tu haljinu i znala je da želi da je nosi, ali isprva ju je bilo teško pronaći jer je ona toliko puta proputovala po zemlji. 

Međutim, kada su napokon dobili haljinu, bili su šokirani.

Ne samo da se haljina raspadala i postala smeđe boje (u tom se trenutku nije nosila od 1991. godine), venčanica je bila i potpuno pogrešne veličine za visoku i vitku Ebi. 

Srećom, nakon 200 sati popravljanja, izmena i restauracije, haljina je napokon bila u nosivom stanju i izmenjena kako bi u nju stala nova mlada.

Priča ove mlade izašla je u lokalnim medijima, a ona je svom budućem mužu, Džejsonu Kertisu, zabranila da ih čita kako ne bi video haljinu pre velikog dana. Na kraju je ipak odlučila kako haljinu neće obući za ceremoniju već ju je nosila na premu svih gostiju, piše Dusty old thing.