Posrećilo mu se - izvučen dobitnik najveće lutrije!

Posrećilo mu se – izvučen dobitnik najveće lutrije!

Dobitni tiket, za rekordne 2,04 milijarde dolara džekpota Powerball lutrije, prodat je u Altadeni u Kaliforniji, saopštili su zvaničnici lutrije, čime je srećni vlasnik listića postao dobitnik najveće lutrijske nagrade ikada. On je dobitnik najveće lutrije!

Foto: Shutterstock

Kako prenosi CNN, listić je prodat u „Servisnom centru Džo“, objavila je Kalifornijska lutrija na Tviteru.

Rezultati objavljeni na Powerball.com na sličan način kažu da postoji jedan pobednik koji je upario svih šest brojeva u Kaliforniji – čiji su izgledi bili jedan prema 292,2 miliona.

Pobednički brojevi, koji su objavljeni u utorak, nakon što je izvlačenje u ponedeljak uveče odloženo, bili su 10, 33, 41, 47, 56, a Powerball je bio 10.

Srećni dobitnik najveće lutrije treba da izabere da li hoće da dobije celu sumu na rate tokom čak tri decenije, ili da bude isplaćen odjednom, sa 997,6 miliona dolara.

Pre ovog izvlačenja, 40 uzastopnih izvlačenja nije dalo nijednog velikog pobednika, zbog čega je džekpot porastao do nezamislive sume od preko dve milijarde dolara, piše CdM.

Kako je suma rasla, rasla je i lutrijska groznica širom SAD i izvlačenje koje je prvobitno predviđeno u ponedeljak uveče, moralo je da bude odloženo nekoliko sati jer je lutrija u jednoj od država koje učestvuju, tražila više vremena da obradi podatke, navela je Kalifornijska lutrija.

Zatvoreno za komentare.