Prijatelji izgradili naselje kako bi mogli da ostare zajedno

Prijatelji izgradili naselje kako bi mogli da ostare zajedno

Četiri para koji su prijatelji već 20 godina odlučili su da izgrade mali gradić samo za sebe kako bi mogli da žive bliže jedni drugima, a ujedno i da budu u prirodi. Saznajte kako su ovi prijatelji izgradili naselje!

Njihovo naselje, nazvano "Llano Exit Strategy", sadrži četiri malene kuće u blizini reke Lano van Ostina u Teksasu. Održive i ekološke kućice dizajnirao je arhitekta Met Garsija, a svaka od njih košta 40 hiljada dolara.

Imaju nagnute krovove s bačvama za vodu, odnosno kišnicu, posebno izolovane prozore i reflektujuće zidove koji su osmišljeni tako da čuvaju kuću od velikih letnih vrućina. 

Interijeri su izrađeni od šperploče, što smanjuje troškove i daje kućama topao i prostran utisak. Svaka kućica ima prostoriju s bračnim krevetom i kaučom, kupaonicu i terasu.

"Ovde nam je kao u Diznijevom filmu, viđamo razne životinje i što smo češće tu to ih više otkrivamo", opisala je za Bored Pandu Džodi Zip, jedna od stanovnica.

Parovi provode što je više moguće vremena u svojim novoizgrađenim kućicama, a tu planiraju i da provedu penziju i ostare zajedno. Pošto parovi još uvek ne provode celo vreme ovde, kućice je moguće unajmiti i preko Airbnb-ja.