Privlači hiljade turista - evo gde se nalazi najlepša ružičasta plaža

Privlači hiljade turista – evo gde se nalazi najlepša ružičasta plaža

Naša planeta krije mnogo čuda, a jedno od njih je prelepa ružičasta plaža. Svi koji su je posetili ostali su bez daha, a hiljade turista dolazi samo da bi joj se divilo.

Foto: Unsplash

Boja je najintenzivnija baš na obali gde se lome talasi. Zbog prelepe bledocrvene boje ubrzo je postala najpoznatija plaža na Bahamima, na istočnoj strani ostrva Harbor.

Plaža sa ružičastim peskom je vizuelno zapanjujuća, ljudi iz celog sveta dolaze da se dive ovom morskom čudu.

More oko tog područja je dom mikroskopskih stvorenja po imenu Foraminifera, koja za sobom ostavljaju šarene krljušti. Njihova sićušna ružičasta tela i jarkoružičaste ili crvene školjke na kraju daju boju pesku. Rezultat je ružičasta plaža koja oduzima dah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Micaela Ryan (@micaelamryan)

Dok hodate niz njen ružičasti plićak, videćete kako ton postepeno bledi kako idete ka unutrašnjosti. Dalje, plaža dobija koralnu nijansu, a kada dođete do kraja, ona je bela.

Vaši koraci će takođe ostaviti tragove od peska oko njih, tako da možete pratiti svoje korake preko plaže. Najbolje vreme za šetnju ružičastom peščanom plažom je izlazak i zalazak sunca. U to vreme, najlepši je kontrast između mora, peska i neba.

Narandžaste nijanse sunca sudaraju se sa ružičastim bojama plaže, a razdvaja ih bogato plavetnilo mora. To je spektakularan pogled koji se mora videti da bi se na pravi način doživeo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @bbglobaltravel

A šetnja plažom nije jedina impresivna stvar koju ovde možete raditi. Kako su struje spore, vidljivost je odlična, pa je ronjenje takođe nezaboravno. Moći ćete da vidite daleko u daljinu i sa lakoćom istražujete okean. Oštre oči bi mogle čak i baciti pogled na Foraminiferu.

Ako se ikad uputite na Bahame nemojte propustiti ovu atrakciju. Plaža je idealna za jednodnevni izlet, ali sa luksuznim smeštajem širom ostrva Harbor, lako biste mogli da provedete nedelju dana ili više uživajući u ovoj prelepoj lokaciji, piše Jutarnji.hr.

Zatvoreno za komentare.