Prizor iz bajke - Rajske kućice u džungli Kostarike

Prizor iz bajke – Rajske kućice u džungli Kostarike

Ako idealan odmor zamišljate daleko od uobičajenih turističkih destinacija, ove jedinstvene vile pružiće vam priliku da izbliza upoznate skrivene predele Kostarike, na korak od džungle, a okruženi luksuzom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KucaStil (@kucastil)

Studio “Archwerk”, koji predvode arhitekti Martin Kloda i Hana Prochazkova, kreirao je “Coco” – kompleks malih kupolastih vila, smeštenih u bujnoj vegetaciji Kostarike.

Neobična forma kućica potekla je iz prirode, kako bi se što skladnije uklopila svoje okruženje. Inspirisane ovalnim oblikom semena, vile brišu jasne granice između spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora kako bi pružile jedinstveno iskustvo posetiocima.

Kompleks obuhvata pet manjih individualnih struktura povezanih prostranim platformama, kao i veliku terasu “Wing”, versatilan prostor koji služi različitim namjenama.

Objekti čine deo rezorta Art Villas – unikatnog odmarališta gde se dizajn i arhitektura harmonično spajaju s prirodnom okolinom, džunglom i rajskim plažama.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ucraft (@ucraftcom)

Coco kućice povezane su stazama i platformama koje “lebde” visoko iznad tla, i omogućuju gostima i svih kućica da priđu centralnom Coco objektu koji služi kao zajednički dnevni boravak, kuhinja i trpezarija.

Enterijer kućica uredila je češka arhitektonska firma “Formafatal”. Prozračan i svetao enterijer razdeljen je samo neophodnim pregradama kako bi se odvojile različite zone kućice – spavaća soba, kupatilo i garderober.

Krevet je okružen zaštitnom mrežicom koja štiti od insekata i ujedno čini jezgro “Coco” kućice, koje prati formu spoljašnjih zidova.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diariodesign (@diariodesign)

Poseban šarm vilama pružaju upečatljiva uzglavlja kreveta, napravljena od pletenih pruća i kanapa, sa različitom kombinacijom boja u svakoj kućici.

Jedna od odlika ovog neobičnog rezorta je ta što je svako od njegovih krila projektovala i opremila druga arhitektonska firma.

Tako se osim “Coco” kućica i terase “Wing”, u okviru rizorta nalaze i vila “Atelier” i “Art” vila sa infinity bazenom, koje odlikuje drugačiji dizajn, ali ista otvorenost i povezanost s prirodnom okolinom.